Hoppa till innehåll
Sollefteå Kommun logotyp

Samordnare inom avfall och återvinning till Sollefteå kommun

Ansök nu
Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro!

Inom kommunens tekniska verksamhet jobbar ett 60-tal medarbetare inom fyra enheter; gata/park, VA-verk, VA-ledningsnät och avfall. Vårt arbetsområde är hela kommunen och vi svarar för några av samhällets mest grundläggande funktioner.

Nu söker vi en engagerad medarbetare som vill vara med och utveckla avfallshanteringen i Sollefteå kommun. Avfallsenheten ansvarar för insamling, transport och återvinning samt bortskaffande av allt kommunalt avfall (hushållsavfall och slam från enskilda brunnar). Avfallsenheten ansvarar även för kommunens tre återvinningscentraler samt miljöstationer för insamling av farligt avfall. De närmsta åren kommer vi att stå inför många utmaningar och behöver därför förstärkning. År 2024 ska utsortering och insamling av matavfall införas både i privata hushåll och i verksamheter. Samma år tar vi även över ansvaret för insamling av förpackningar.

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Rollen som samordnare inom avfall och återvinning innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med olika frågor inom avfallsområdet. Fokus kommer att ligga på matavfallsinsamlingen. Du kommer att arbeta med införande, uppföljning och återkoppling. Det är ett brett arbete med allt från planering, uppföljning och analyser, utveckla arbetssätt och rutiner till operativt arbete.

En stor del av arbetet med att införa utsortering och insamling av matavfall innebär att få våra medborgare och företagare att göra rätt. Därför innebär rollen som samordnare att driva vårt arbete med kommunikation och information. En stor del av arbetet handlar om att aktivt kommunicera med medborgare och företagare. Det betyder att du bland annat kommer att ge stöd och råd både digitalt och ute i verkligheten, ta fram informationsmaterial, vara ansvarig webbredaktör för ämnesområdet samt vara aktiv i vår interna kommunikation bland annat genom utbildningsinsatser.

Under 2024 kommer vi även att digitalisera hanteringen av tömningar av både avfall och slam. Detta kommer att innebära förändringar i vårt verksamhetssystem EDP Future. En del av tjänsten innebär därför att ansvara för den förändringen tillsammans med leverantören av systemet.

Du kommer även att driva olika projekt som berör avfall och återvinning, vilket innebär att självständigt arbeta med drift- och utvecklingsfrågor inom tex återvinningscentraler, införande av fastighetsnära insamling av förpackningar samt slamtömning. Även delta i arbete med att utveckla arbetssätt, dokument, mallar och rutiner inom avfallsområdet.

Arbetsuppgifterna kan i viss mån anpassas efter dina kunskaper och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot teknik- naturvetenskapsområdet, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner relevant. Du har självklart ett stort intresse och engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågor. Det är meriterande, men inte ett krav, om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom avfallsområdet. Då arbetet är kommunikativt och att du i rollen ska förmedla information och bidra till utveckling så är det en fördel om du har en bakgrund inom kommunikation.

Införandet av matavfallsinsamlingen innebär stora utmaningar och det är viktigt att du som person har lätt för att lära dig nytt samt förmåga att sätta dig in nya områden. Det är en självklarhet för dig att arbeta strukturerat, du är uthållig och har lätt för att sortera och prioritera dina arbetsuppgifter. För att trivas och lyckas hos oss behöver du vara bra på att få med dig folk, vara pedagogisk, uthållig och ha god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har ett intresse av att bidra aktivt till verksamhetens ständiga förbättringar och har förmågan att se helheten. För att trivas i rollen är det viktigt att du känner dig trygg i mötet med människor, att du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i svenska, i såväl tal som skrift.

Vidare har du mycket goda datorkunskaper och B-körkort. Erfarenhet av att arbeta i samt administrera olika datorprogram är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde hösten 2023, enligt överenskommelse.
Mer info
Kontaktperson
Åsa Eriksson
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (-1 dagar kvar)
Ansök nu

Fler från samma arbetsgivare