Hoppa till innehåll
Sollefteå kommun logotyp

Ärendehandledare till Individ- och familjeomsorgen

Ansök nu
Om arbetsplatsen
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. Inom verksamhetsområdet Individ- och familjeomsorg (IFO) i Sollefteå kommun, finns enheterna Barn, unga och familj, Vuxna (missbruk och våld i nära), Äldre, LSS, Ekonomiskt bistånd och Öppenvård. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Arbetsplatsen är centralt belägen och det finns ett stort urval av lunchrestauranger, närhet till en stor park och inte minst till vår vackra älv som rinner precis intill kommunhuset. Utefter den passar en friskvårdspromenad för njutning och återhämtning fint alla årstider på året. Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Då vår trotjänare går i pension behöver vi rekrytera en ny ärendehandledare. För att möta allt ökande krav på vår verksamhet samt för att stärka vår verksamhetsidé där vi utifrån en systemisk grund aktivt arbetar med att lyfta fram människors egna styrkor, resurser och stötta förändring vill vi förstärka stödet till handläggarna inom enheterna ekonomiskt bistånd, vuxen och socialpsykiatri. I rollen som ärendehandledare/arbetsledare kommer du utgöra ett aktivt, tillgängligt och yrkesmässigt stöd för socialsekreterarna, både individuellt och i grupp, i det dagliga arbetet som myndighetsutövare inom socialtjänsten. Du stöttar medarbetarna i handläggning av ärenden, bedömningar och beslutsfattanden och genom ett coachande förhållningssätt skapar du förutsättningar för en trygg och hållbar arbetsmiljö. Uppdraget kräver fördjupad kunskap inom tillämplig lagstiftning, författningar, andra regelverk och praxis. I uppdraget som ärendehandledarare ingår också att bevaka förändringar inom rättsområdena. Beredskapstjänstgöring ingår i ditt arbete enligt schema. Hos oss blir du en viktig person redan från start! Genom god stämning, rimlig arbetsmängd och stöd i arbetet hoppas vi att du ska trivas och se en framtid på vår arbetsplats! Vi ser framemot din ansökan!

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen från socionomprogrammet samt lång erfarenhet av socialtjänst och myndighetsutövning. Du är strukturerad, flexibel och ser möjligheter före hinder. Dessutom är du bra på att samverka med andra samt har förmåga att lyfta blicken och se helheten vilket präglar ditt agerande och dina prioriteringar. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en pedagogisk och analytisk förmåga. Vi strävar efter att arbeta lösningsinriktat och systemiskt och därför är det meriterande att du har kunskap i systemteori. Datavana då dokumentation görs i vårt datasystem Life Care. B-körkort är ett krav.

Övrigt
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet. Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen. När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail. Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun. Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson
Monika Kuronen
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 juni 2023 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare