Hoppa till innehåll

Medicinsk Verksamhetschef tillika Läkare till Försvarshälsan I21

Försvarsmakten växer och därför söker Försvarshälsan dig - Vill du bli del i vårt team?

Försvarshälsan är försvarsmaktens interna företagshälsovård. Vi bedriver företagshälsovård för anställda samt hälso- och sjukvård inklusive daglig sjukvård för värnpliktiga. Vårt uppdrag är att stötta I21 med försvarsmedicinsk förmåga och arbeta med utveckling av mål och metoder för att vara ett tydligt och förtroendefullt stöd till verksamheten på organisations-, grupp-, och individnivå. Vi arbetar hälsofrämjande, förebyggande, och rehabiliterande.

Om enheten
Försvarshälsan på I21 är under uppbyggnad och i dagsläget är det en sjuksköterska i Östersund samt två sjuksköterskor i Sollefteå. Inom de närmaste åren kommer Försvarshälsan att byggas ut. Försvarshälsan I21 stöttas under uppbyggnadsskedet av Försvarshälsan Bodens Garnison /Försvarshälsan SkyddC i Umeå. Försvarshälsan erbjuder dig ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete i en organisation med ett framåtskridande arbetssätt och en positiv atmosfär. Vi har flexibel arbetstid, vilket möjliggör en bra balans mellan arbete och privatliv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I uppdraget som medicinsk verksamhetschef tillika läkare ingår arbetsuppgifter med stor spännvidd. Din arbetsvardag är verksamhetsledning och kliniskt arbete. En annan viktig del av arbetet är att vara en drivande kraft i uppbyggnaden av Försvarshälsan.

Som medicinsk verksamhetschef har ett samlat ledningsansvar för Försvarshälsan vilket innebär övergripande ansvar för budget, personal, arbetsmiljö samt vård och behandling. Du har arbetsledande arbetsuppgifter med ansvar i att leda, samordna, utveckla och följa upp verksamheten. Du har ansvar för att lagar, rutiner, och författningar inom hälso-och sjukvårdsområdet är kända och följs. Du representerar Försvarshälsan internt inom I21 och externt. Du har även ansvar för att driva ett pågående förbättrings- och utvecklingsarbete i nära samarbete med I 21.

Som läkare vid Försvarshälsan ingår att utföra medicinska bedömningar på primärvårdsnivå, genomföra medicinska kontroller/tjänstbarhetsbedömningar, delta i rehabiliterande insatser, utbilda/genomföra rådgivningsinsatser på individ- och gruppnivå, samt delta i tvärprofessionella team. I arbetet som läkare ingår medverkan på försvarsmaktens övningar.

Krav
Kvalifikationer
 • Legitimerad Läkare med specialistutbildning inom t.ex. allmänmedicin, företagsläkare, eller annan relevant utbildning eller kompetens.
 • God förmåga att arbeta självständigt såväl som i team med andra professioner.
 • Du har minst fem års klinisk erfarenhet inom ditt specialistområde
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift (svenska/engelska).
 • Körkort lägst B
Personliga egenskaper
Du trivs och är trygg i rollen som ledare och chef, det är viktigt för dig att skapa och ge förutsättningar för ett bra teamarbete. Som person är du driven, har hög integritet och är prestigelös. Vi ser också att du är ansvarsfull, noggrann, initiativrik och serviceinriktad. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Du har ett flexibelt arbetssätt och en vilja att utveckla verksamheten framåt. Försvarshälsan har många samverkanspartners vid förbanden och inom försvarsmedicin, därför söker vi dig med både god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av arbetsledning och verksamhetsutveckling.
 • Erfarenhet av företagshälsovård och/eller allmänmedicin
 • Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och projekt
 • Erfarenhet av lönesättning och lönerevisionsarbete.
 • Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård.
 • Erfarenhet av arbete gällande lagar och regler inom medicin- och arbetsmiljöområdet.
 • Erfarenhet av avvikelsehantering och händelseanalyser.
 • Kunskaper i försvarsmaktens olika applikationer så som PRIO, Emilia och VIDAR.
 • Genomförd värnplikt
 • Erfarenhet av internationell tjänst
Övrigt
 • Anställningen är en civil tillsvidareanställning som inleds med provanställning i 6 månader.
 • Heltid (40 tim/v). Till största delen förlagd till dagtid vardagar, men schemalagd tjänstgöring under andra tider kan förekomma. I tjänsten ingår 3h fysisk träning på arbetstid.
 • Placering:Sollefteå men tjänstgöring förekommer i Östersund med regelbundenhet
 • Resor i tjänsten till andra orter förekommer.
 • Tillträde enligt överenskommelse efter godkänd registerkontroll.
 • Möjlighet till internutbildning och kompetensutveckling inom försvarsmedicinska området.
 • Individuell lönesättning tillämpas.
Upplysningar om befattningen
Lämnas av Malin Hemphälä, Maria Runelöf eller Helena Stjärnholm, nås via växeln på 0505-451000.

Fackliga företrädare
Nås via växeln på 0505-451000.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-04. Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
04 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Område
Typ av anställning
http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Marknadsföring
Företagslogga
Lidköping
Administration
Företagslogga