Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Handläggare Logistik till I 21

Ansök nu
Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en säkrare framtid? Vi växer och söker nu en för att stärka upp vårat team!

Den 16 januari 2022 återetablerades I 21 Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår. Ett nytt regemente med månghundraåriga traditioner i såväl Västernorrland som Jämtland.

Vi är ett regemente med verksamhet på två orter. I både Sollefteå och Östersund utbildar vi värnpliktiga soldater för tjänstgöring i det moderna infanteriet under vår devis "Från fjäll till hav, för försvaret av nedre Norrland".

Under de kommande åren kommer verksamheten att öka successivt i Sollefteå och Östersund. Vi söker därför kontinuerligt nya medarbetare som vill bidra till att bygga det nya infanteriregementet i nedre Norrland.

Logistiksektionen
Logistiksektionen leder logistiktjänsten vid förbandet. Sektionen samordnar och prioriterar behoven från regementets olika enheter avseende bland annat stöd till förbandsproduktion inom förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer genomföra logistikarbete med fokus på den främre logistiken samt utföra förrådshållning av resurser för krigets krav. Utmaningarna förändras i takt med att nya uppdrag tillförs Försvarsmakten.

Som Handläggare Logistik kommer du att medverka i kravställning för en fungerande försörjning i olika konfliktnivåer och leder flertalet logistikfrågor kring lagerhantering och optimering. Arbetet sker främst i intern samverkan med ledning samt samverkan med avdelningar och sektioner. Arbetsort är Sollefteå och placeringen blir vid logistiksektionen på Västernorrlands regementes stab. Dina huvudsakliga uppgifter blir att vidmakthålla och utveckla rutiner samt handlägga logistikärenden.

Krav
Kvalifikationer
  • Erfarenhet av arbete med explosiva varor och/eller förrådsverksamhet
  • Relevant akademisk utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
  • Körkort: B
Personliga egenskaper
Det är viktigt för oss att du förstår och har förmågan att analysera och ta initiativ till att driva aktiviteter för att uppnå resultat tillsammans med och genom andra. Du måste kunna sammanställa och presentera idéer och lösningsförslag som du har jobbat fram med övriga delar av enheten eller andra delar av Försvarsmakten i syfte att uppnå gemensamma mål. Därför behvöer du ha en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du är intresserad av att utveckla din sak kompetens och kontinuerligt utvecklas i din yrkesroll. Du är en god representant för Försvarsmakten både som person och kollega, samt svarar upp för Försvarsmaktens värdegrund som bygger på Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet från Försvarsmaktens system PRIO/SAP
  • Erfarenhet av Försvarsmaktslogistik
  • Genomfört utbildning till IFTEX-föreståndare Förståelse och kunskap inom BVKF
  • Genomförd värnplikt eller GMU
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Sollefteå
Resor förekommer, främst inom landet.
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Upplysningar om befattningen
Tjänsteförättande chef August Eriksson, august.eriksson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist Gretel Bill, gretel.bill@mil.se

Fackliga företrädare
OFR/O, Patrik Eriksson, patrik.7.eriksson@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Jobba civilt i Försvarsmakten - Försvarsmakten (forsvarsmakten.se)
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare