Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Avdelningschef till Försvarshälsan

Försvarshälsan stödjer försvarsmaktens fortsatta uppbyggnad med försvarsmedicinsk förmåga och arbetar ständigt med utveckling av mål och metoder för att vara ett tydligt, förtroendefullt och efterfrågat stöd till verksamheten på organisations-, grupp och individnivå, samt en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare.

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård med ett utvecklat teamarbete byggt på prevention. Teamet består av samtliga försvarshälsans delar med dess olika yrkeskategorier. Försvarshälsan svarar även för hälso- och sjukvård samt daglig sjukvård för värnpliktiga under grundläggande utbildning. Försvarshälsan I 21 har mottagningar i Sollefteå och Östersund. Chefen för Försvarshälsan I 21 kommer att vara placerad i Sollefteå.

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård med ett brett och varierat uppdrag. Utöver sedvanlig företagshälsovård har vi flera ytterligare uppdrag gällande bland annat sjukvård för värnpliktiga och kopplat till insats- och övningsverksamhet i Sverige och utomlands.

Om enheten

Försvarshälsan I 21 är under uppbyggnad i Sollefteå och Östersund. Under uppbyggnaden så får vi stöd från Försvarshälsan vid Bodens garnison.

Vi förutser att Försvarsmaktens planerade tillväxt och utveckling de närmaste åren kommer att förse oss alla med många nya spännande utmaningar och möjligheter. Med dig som vår nya avdelningschef vill vi som del i en växande verksamhet fortsätta arbeta för god hälsa och arbetsmiljö hos våra kunder och bland oss medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Som avdelningschef vid Försvarshälsan ansvarar du för att leda, samordna, utveckla och följa upp verksamheten vid enheten
 • Du arbetar nära våra medarbetare vid Försvarshälsan och våra kunder inom I 21 och driver ett ständigt pågående förbättrings och utvecklingsarbete i samverkan med våra uppdragsgivare och kunder
 • Du har ekonomiskt och arbetsmiljömässigt ansvar och följer regelbundet upp genomförd verksamhet vid enheten
 • Du planerar och leder enhetens olika mötesforum
 • Du genomför regelbundna medarbetarsamtal och deltar vid årliga lönerevisioner
 • Du har personalansvar och verkar aktivt för att alla medarbetare skall känna ett personligt medarbetarskap och förståelse för avdelningens arbetsuppgifter
KRAV

Kvalifikationer
 • Högskoleexamen på 120/180 p med lämplig inriktning, eller det som arbetsgivaren bedömer lämpligt för tjänsten.
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet
 • Körkort lägst B
 • Minst 3 års erfarenhet av arbete som chef och av att driva utvecklingsarbete och projekt
Personliga egenskaper
Vi kommer vid rekryteringen att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet och förmåga att se dig själv som en viktig och drivande del vid enheten. Detta genom att ta ett tydligt ansvar för enhetens fortsatta utveckling och kvalitetsarbete. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt att uttrycka dig i tal och skrift eftersom Försvarshälsan har många samverkanspartners vid Förbanden och inom Försvarsmedicin.

Meriterande
 • Erfarenhet av företagshälsovård och kunskap i hälsofrämjande arbetsmiljöarbete, arbetsmiljöfrågor och organisationsutveckling
 • Erfarenhet från systematiskt kvalitetsarbete
 • Språkkunskaper utöver engelska
 • Genomförd värnplikt
 • Erfarenhet av internationell tjänst
 • God datorvana och vana att hålla utbildning
Övrigt
Det kommer att finnas goda möjligheter för dig till kompetensutveckling inom försvarsmedicinska områden.
Din huvudsakliga tjänstgöring är knuten till Sollefteå men tjänstgöring på annan ort kan förekomma.
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning i 6 månader.
Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chef Garnisonsstödsavdelningen, Ulf Sawander, 073-065 73 47
Avdelningschef Försvarshälsan Boden, Maria Runelöf, 070-585 92 98
HR generalist I 21, Gretel Bill 070-585 92 97

Fackliga kontaktpersoner:
Officersförbundet, Per Davidsson
Försvarsförbundet, Per Eriksson
SEKO-F, Charlotte Aittamaa

Fackliga representanter nås via växeln 0921-34 80 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31 Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare