Drifttekniker inom vattenkraft

Drifttekniker inom vattenkraft

Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!

Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss!

Som drifttekniker i Forsmo/Nämforsen kommer du att medverka i allt förekommande drift- och underhållsarbete vid vattenkraftsstationerna Forsmo och Nämforsen längs Ångermanälven.

Du kommer att arbeta med felavhjälpning, förebyggande och tillståndsbaserat underhåll och vissa förbättringsprojekt. På sikt kommer du att ingå i beredskapsteamet. Vi kan vid tillfällen även räkna med arbete vid andra vattenkraftsstationer som Vattenfall Vattenkraft ansvarar för.

Kvalifikationer
Du har teknisk utbildning på gymnasienivå (gärna el- och energiprogram, inriktning vattenkraft) och stort intresse för elproduktion och vattenkraft. Vi söker dig som har arbetat som underhålls- eller drifttekniker inom till exempel industri eller elproduktion. Har du ansvarat för mindre projekt och planering kan det vara meriterande.

Du är en positiv och driven medarbetare som trivs med att ta ansvar. Dina erfarenheter har gjort dig mångsidig och du arbetar lösnings- och resultatinriktat. Du bidrar till ett gott samarbete och lägger stor vikt vid riskbedömning och säkerhet på arbetsplatsen. Arbetet kräver datorvana och goda kunskaper i svenska, gärna också engelska. Du har körkort (B), resor ingår i tjänsten.

Placering
Forsmo eller Nämforsen

Frågor
Rekryterande chef Ingrid Henriksson, 072- 506 26 55
Rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164.

Fackliga representanter
Carl Johansson, Unionen
Anneli Jönsson, Ledarna
Magnus Nilsson, Akademikerna
Jarmo Marjala, SEKO, alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Välkommen med din ansökan senast den 23 februari, 2020!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.
Mer info
Område Sollefteå
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (4 dagar kvar)