VA-ingenjör till Sollefteå kommun

VA-ingenjör till Sollefteå kommun

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv. För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro! Inom kommunens tekniska enhet jobbar ett 50-tal medarbetare inom gata/park och VA samt avfall. Vårt arbetsområde är hela kommunen och vi svarar för några av samhällets mest grundläggande funktioner. Verksamheten är indelad i fyra enheter vilka samarbetar med varandra i den dagliga driften. Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
I rollen som VA-ingenjör kommer du att arbeta inom vår verksamhet för avloppsreningsverk och vattenverk där du främst jobbar med framtagande och revidering av den dokumentation som är styrande i verksamheten. Det innefattar bl.a. egenkontrollprogram, HACCP och riskbedömningar. Du kommer även att vara ansvarig för miljö- och årsrapportering. En effektiv och kvalificerad hantering av den tekniska dokumentationen är en absolut nödvändighet för både den dagliga driften hos oss men också för kommande investeringar vi står inför. Arbetet innebär också att tillse att ritningar, drift och underhållsdokumentation finns i våra underhållssystem. Du ska administrera underhållsfunktioner och ronder i underhållssystemet samt säkerställa att dokumentationen uppfyller de krav som ställs. Tjänsten är placerad inom den Tekniska verksamheten på enheten VA-verk i Sollefteå och i denna roll är man direkt underställd enhetschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom Vatten och Avlopp eller motsvarande utbildning. Vi ser helst att du har erfarenhet inom kommunalt VA eller tillsynsmyndighet för vatten o avlopp och du ska gärna vara bekant med vilka krav som ställs gällande dokumentation inom branschen. Du kommer att ingå i ett team bestående av erfarna drifttekniker och elektriker samt med vår Drift-ingenjör. Då vi är en liten organisation jobbar vi som ett team där alla hjälps åt i varandras resp. ansvarsområden, det är därmed av stor vikt att du är flexibel och bidrar med dina kunskaper och erfarenheter. Vi lägger med det stor vikt på personlig lämplighet. I rollen kommer du även ha tät kontakt med våra tillsynsmyndigheter vilket kräver att du har lätt för att samarbeta och samverka både internt och externt. Arbetet är både ute på anläggningar och på kontor, så för att trivas i rollen är det viktigt att du uppskattar variation i ditt arbete. Det är meriterande om du tidigare har jobbat i drift- och underhållsystem som exempelvis Citect, Cactus och IDUS och CAD. Du bör du ha goda kunskaper i både word och excel. B-körkort är ett krav då våra verksamheter är geografiskt utspridda.

Övrigt
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet. Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen. När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail. Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun. Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Göran Petersson
Telefon 0620-68 23 12
Område Sollefteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 dec 2021 (33 dagar kvar)