Bibliotekschef till Sollefteå kommun

Bibliotekschef till Sollefteå kommun

Om arbetsplatsen
Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål.

Biblioteket har en viktig roll för livskvaliteten för kommuninvånarna och bidrar till att skapa kreativa miljöer och mötesplatser. Viktiga framgångsfaktorer för verksamheten är professionalitet, samverkan och dialog. Biblioteksverksamheten i Sollefteå kommun består av fem filialer och ett huvudbibliotek. Totalt finns 12 tjänster fördelade på 17 personer. Huvudbiblioteket ligger i Apotekshuset mitt i centrala Sollefteå tillsammans med Sollefteå kommuns utställningsverksamhet.
Läs mer: https://bibliotek.solleftea.se/web/arena

Här bor människor med stark framtidstro, välkommen till oss!

Arbetsuppgifter
Vi söker en ledare som tillsammans med bibliotekets medarbetare vill driva verksamheten för framtiden. Du ansvarar för ledning, planering, samordning och utveckling. Ditt verksamhetsansvar innefattar personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.

Hur Barnkonventionen och därigenom barns perspektiv ska integreras i vår verksamhet är en av de aktuella frågor som du får vara med att besvara. En viktig och spännande del i ditt arbete blir också att utveckla samarbetet med andra verksamheter och föreningar.

Du har stort engagemang för och tankar om utveckling av biblioteksverksamheten, både med traditionella och oväntade samarbetspartners. Du får medarbetarna att utvecklas, ta ansvar och känna arbetsglädje.

Kvalifikationer
Vi söker dig med erfarenhet från ledande roll. Kanske har du tidigare arbetat som chef eller projektledare inom kulturområdet och/eller biblioteksverksamhet? Du har en akademisk utbildning inom relevant område, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som vi finner relevant. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av personalansvar, budget och ekonomistyrning.

Som person är du strukturerad, drivande och tar tag i de uppgifter som behöver lösas med ett positivt, fokuserat engagemang. Du har ett coachande och tydligt ledarskap som såväl engagerar och motiverar människorna runt omkring dig. Du är kreativ, lyhörd och har en god kommunikativ förmåga. Som ledare är du trygg och tydlig och har förmågan att motivera, engagera och få med dig personalen i det ständigt pågående utvecklingsarbetet.

Anställningens omfattning
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Referensnummer: A998258

Övrigt
I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Bengt Åkerlind
Telefon 0620-68 25 30
Område Sollefteå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 feb 2021 (13 dagar kvar)