Uthyrningsansvarig – Telge Fastigheter

Uthyrningsansvarig – Telge Fastigheter

Södertälje växer och vi står inför en spännande expansion av både skolor, förskolor, idrottshallar och omsorgsboenden. För oss som är Södertäljes största fastighetsägare, innebär det stort fokus på att bidra till ett attraktivt Södertälje. Har du goda kunskaper i hyresjuridik och erfarenhet inom lokalförsörjning? Är du relationsskapande och analytisk och söker en roll där du kan ta egna initiativ och känna att du gör skillnad för Södertälje? Då kan det vara dig vi letar efter!
Vill du växa tillsammans med oss?


Så här säger Fastighetschef Peter Hornwall, om rollen:


I ditt uppdrag som uthyrningsansvarig har du ett övergripande och strategiskt ansvar att driva, vidareutveckla och samordna arbetet med att hyra ut våra lokaler. Du har en central roll i att vi tillsammans med kommunen optimerar användandet av våra egna och inhyrda lokalresurser, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, strategiskt tänkande och målstyrning.

Du agerar uppdragsgivare avseende marknadsföring av kommersiella lokaler och är väl förtrogen med hur digitala kanaler och tekniska plattformar kan stötta uthyrningsarbetet.

Du kommer också samarbeta med kollegor inom Telge Fastigheter som arbetar strategisk med hur vi skall lokalförsörja för kommunens behov över en längre period.

Arbetsuppgifter och ansvar

Rollen som uthyrningsansvarig är en självständig roll där du bland annat hanterar arbetsuppgifter kopplade till hyresjuridik, avtal, förhandling, hyressättning och hyresofferter. Det ingår också att stötta och kompetenshöja övriga avdelningar och enheter i dessa uppgifter.

Du förväntas genomför strategiska lokalutredningar, identifiera behov, omvärldsbevaka, agera rådgivare till kommunala kunder samt komma med förslag på nya initiativ. Du kan också komma att förbereda, hantera och företräda bolaget i ärenden i kommunala lokalforum.

I rollen ingår det att utveckla våra interna processer tillsammans med dina kollegor och att arbeta med ständiga förbättringar enligt Lean. Rollen är placerad på Fastighetsavdelningen och du kommer att rapportera till Fastighetschefen som ingår i bolagets företagsledning.

Vi är Telge Fastigheter

Telge Fastigheter får människor att mötas! Vi äger och förvaltar rum för livets alla faser så som skolor, förskolor och äldreboenden, liksom kommersiella fastigheter. I dag är vi cirka 100 kollegor inom kompetenserna projekt, fastighetsförvaltning, brand och säkerhet, kvalitet, energi och miljö, fastighetsdrift, lokalvård, affärsstöd och chefstab. Tillsammans arbetar vi för att förvalta och förädla långsiktigt och hållbart, med lean som ledstjärna.

Vår önskelista

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen i en likvärdig roll. I bagaget har du en relevant akademisk utbildning. Det är mycket meriterande med tidigare erfarenhet av offentlig verksamhet där goda relationer till kommunen och det politiska styret är av största vikt.

Du har en god förhandlingsvana, ett genuint intresse för att utveckla affären och en stark digital förståelse.

Som person kan du smidigt växla mellan att vara ledare och ödmjuk lagspelare. Du är noggrann i din dokumentation, bra på att kommunicera i tal och skrift och trivs med att arbeta självständigt. Vi ser också att du är handlingskraftig, systematisk och tycker om att driva frågor framåt med ett proaktivt förhållningssätt. Du kommer rakt in i en dynamisk miljö där det är full fart, där du har ett stort mått av frihet under ansvar och där du har stora möjligheter att forma din arbetsdag för att uppnå målet.

Eftersom du kommer att representera bolaget i flera sammanhang behöver du ha förmåga att vara självständig endast ledd av bolagets kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig. God kunskap i svenska, kunskaper i Office-paketet och B-körkort är annat som behövs för den här tjänsten.

Plus i kanten

Ingen är perfekt, men om du har utbildning inom- eller erfarenhet från något eller några av följande är det bra: erfarenhet från fastighetsförvaltning; vana att arbeta i en politiskt styrd organisation; att leda och driva utvecklingsprojekt inom fastighetsbranschen; fastighetssystemet Vitec, samt gärna flerspråkig.

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Inkommande ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden är slut. Ansök därför så snart som möjligt, och allra senast 31 mars 2023.

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten? Då är det rekryterade chef Peter Hornwall du ska kontakta, på 08-550 222 18. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Veronika Löfström, HR-strateg, 08-550 211 57. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Anders Lindgren för SACO. Du når båda på 08 550 220 00.
Mer info
Kontaktperson Peter Hornwall
Telefon 08-550 222 18
Område Södertälje
Yrkesroll Fastighet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.telge.se/
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren


Våga välja Telge

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och Lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.