Hoppa till innehåll
Ansök nu
Miljöansvarig – Telge Återvinning
Vågar du välja att få hela Södertälje som kund? Telge återvinning är ett innovativt återvinningsbolag i en framtidsbransch där utbyggnaden och utvecklingen av Södertälje är i fokus för vårt uppdrag. Om du har juridiska kunskaper och tidigare erfarenhet av miljöansvar, så kan det vara dig vi söker som miljöansvarig på Telge Återvinning. Vågar vi välja varandra?

Så här säger Johan Fagerlund, rekryterande chef, om tjänsten
I din roll som miljöansvarig kommer du att ansvara för och samordna miljöarbetet inom bolaget och återvinningsanläggningen. Du kommer att ha en rådgivande funktion till vår verksamhet men även till våra kunder och kommuninvånare. Telge Återvinning har en pågående sluttäckning av gamla deponiområden och en beslutad sluttäckningsplan samt att vi i närtid kommer att lämna in en ny tillståndsansökan för återvinning och avfallsbehandlingsverksamhet. Detta kommer du som miljöansvarig också att ansvara för.

Arbetsuppgifter och ansvar
Som miljöansvarig kommer du att kommunicera med myndigheter både skriftligt och muntligt och arbeta med anmälnings- och miljötillståndsärenden, samt förvaltar och ser till att vi efterlever gällande tillstånd. Du är stödjande i juridiska frågor och -kontakter. Du stöttar anläggningsansvariga och andra inom bolaget i deras miljöarbete, t.ex. med framtagande av rutiner för egenkontroll, miljölagstiftning och ärenden med våra tillsynsmyndigheter.

Du Stödjer vår verksamhet i analyser av provtagningar och tar fram åtgärdsplaner vid eventuella avvikelser. Du deltar i arbetet med att ta fram rapporter till myndigheter, bland annat de årliga miljörapporterna. Du genomför också utbildningar och bygger upp verksamhetens kompetens gällande relevant miljölagstiftning, avtal och tillstånd, etc. Du driver och medverkar vid miljöutredningar, samt delta som miljörepresentant i utvecklingsprojekt. Du sammanställer också årligen miljö och klimatdata till moderbolaget och äger, driver och medverkar vid tillståndsärenden och anmälningsärenden. Utöver detta arbetar du även med omvärldsbevakning kring miljö- och avfallsfrågor.

Mer om ditt nya jobb
Tjänsten är organiserad inom avdelningen Teknik. Teknikorganisationen är en stödorganisation för företaget med flera olika kompetenser så som utredare miljö, brandskyddsansvarig, återvinningsstrateg, projekt, infrastruktur och verkstad. Inom Telgekoncernen finns samarbetsforum för liknande roller för miljöansvarig.

Vi är Telge Återvinning
På Telge Återvinning jobbar vi för att fler ska kunna återanvända, återvinna och spara miljö på ett så enkelt och effektivt sätt som möjligt. Våra anläggningar heter Returen, Tveta och Cirkeln. Hos oss är det alltid full fart men också högt i tak. Vi har ett brett utbud av produkter och tjänster som vi knyter ihop till lönsamma affärer för våra kunder.

Vår önskelista
Vi är nyfikna på dig! För att vara aktuell för den här rollen behöver du ha eftergymnasial utbildning med direkt anknytning till miljöområdet eller motsvarande kompetens. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området, samt tidigare erfarenhet som miljöansvarig eller motsvarande. Du behöver också ha juridiska kunskaper och erfarenhet av arbete relaterat till miljöbalken. För att möta kommande krav ser vi gärna att du har ett intresse för industriutsläppsdirektivet för avfallsbehandling och dess lagstiftning.

Ytterligare saker du behöver vara bra på är problemlösning och att ta initiativ samt att påverka och planera. Som person är du engagerad, initiativrik och självgående och vill göra en insats för att säkerställa ett bra miljöarbete inom bolaget. Du är en bra kommunikatör och kan samarbeta/kommunicera med samtliga medarbetare på våra anläggningar, som tex. avdelningschefer, ledningen och produktion. Våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig – genomsyrar hela vår verksamhet och du behöver känna dig bekväm med dem i din roll. Bra svenska och engelska i tal och skrift, god datorvana (officepaketet) och B-körkort är andra förmågor som behövs för den här tjänsten.

Plus i kanten
Ingen är perfekt, men om du har kunskap eller erfarenhet av något eller flera av följande är det ett plus: yrkeserfarenhet av tillsyn och tillsynsfrågor inom miljö och avfall; arbetat med miljö- och avfallsfrågor mot olika myndigheter och organisationer och hanterat olika tillståndsärenden samt har en utbildning i miljörätt.

Mångfald, inkludering och trygghet
Vi på Telge arbetar aktivt för mångfald och inkludering och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser. En trygg och säker arbetsmiljö är vår högsta prioritet. Arbetspsykologiska tester ingår i våra rekryteringsprocesser till chefs- och specialisttjänster och vi genomför återkommande, slumpmässiga drogtester och bakgrundskontroller bland alla våra medarbetare.

Hör av dig idag!
Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Ansök därför så snart som möjligt, och allra senast 30 september 2023. Vi tillämpar löpande urval.

Ta kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Johan Fagerlund på 08-550 223 54. Har du frågor kring rekryteringsprocessen så ska du kontakta Louise Persson, HR-strateg, på 08-550 212 48. Facklig kontaktperson är Robert Holm för Vision, som du når på 08-550 220 00.

Våga välja Telge
Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn, inköp och science center. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.
Mer info
Kontaktperson
Johan Fagerlund
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb