Hoppa till innehåll
Vågar du välja att jobba i en samhällsnyttig verksamhet? Brinner du för att verksamhetsanpassa IT-system så de skapar bästa möjliga effekt? Är du dessutom öppen, kommunikativ och trivs i en miljö där du får möjlighet att utveckla tillsammans med andra? Då ska du läsa vidare. Just nu söker vi nämligen en systemansvarig till Telge AB. Vågar vi välja varandra?

Så här säger Michael Norberg, rekryterande chef, om rollen:
Som systemansvarig kommer du att ansvara för de IT-system som vårt team erbjuder våra chefer och medarbetare inom Telgekoncernen. Du kommer att jobba med att anpassa systemen till våra verksamheters behov och även ansvara för utbildning och utveckling. En viktig del i rollen är att skapa goda relationer på alla nivåer i organisationen. Du blir en viktig länk mellan IT och användarna.

Arbetsuppgifter och ansvar

I rollen som systemansvarig ansvarar du för de IT-system som vårt team tillhandahåller till användarna i Telgekoncernen. Du ansvarar även för att anpassa systemen till verksamheterna. I dagsläget handlar det om system för uppföljning och planering av ledningsprocessen i koncernen samt system för avvikelsehantering, lagbevakning, dokumenthantering och enkätsystem. Framöver ser vi även behov av processhanteringssystem.

I ansvaret ingår det att säkerställa att system fungerar som tänkt och att de ger största möjliga värde för användarna i koncernen. Det innebär bland annat att du är brobyggare mellan IT (tekniken) och verksamheten/användarna.

Du kommer även genomföra utbildningar av systemen för olika typer av användare. Arbetet innefattar också användarsupport, planering av driftsättningar, felsökning, konfigurering och utredningar som rör uppsättning/konfiguration av tekniska miljöer tillsammans med IT-ansvariga.

I rollen som systemansvarig arbetar du kontinuerligt med utveckling och förbättring av systemen samt med att hitta synergier och integrering mellan olika system som skapar mervärde.

Rollen innefattar också administrativa uppgifter kopplade till systemen. Det kan till exempel handla om att bygga upp organisationsstrukturer, tilldela behörigheter, vara kundstöd kring systemrelaterade frågor/problem och att delta i olika systemrelaterade projekt.

Vi är Telge AB
Telge AB är moderbolaget i Telgekoncernen. Här samlar vi kompetenser inom strategisk ledning, HR, ekonomi och redovisning, kommunikation, kvalitet och miljö, IT och inre service. Vi är ett viktigt strategiskt och operativt stöd till våra dotterbolag så att de kan ägna sig åt det de kan bäst – sin kärnaffär.

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att vara aktuell för den här rollen behöver du ha minst två års erfarenhet av arbete som systemansvarig / systemförvaltare med ansvar för flera olika system.

Du är lyhörd, har ett genuint kundperspektiv och du har lätt för att skapa kontakt och förtroende hos andra människor. Du har förståelse för hur IT-lösningar fungerar samt hur de kan användas av chefer och medarbetare för att ge största effekt i verksamheten.

Du har förmåga att anpassa språket till mottagaren och att uttrycka komplexa ämnen på ett enkelt sätt. Vidare kan du se till helheten och prioritera utifrån övergripande strategier.

Som person är du öppen för nya perspektiv och idéer som stimulerar till innovation och förbättringar och du söker självständigt upp nya utmaningar. Du är trygg och bra på att skapa relationer och samarbeten på olika nivåer i organisationen.

Du delar gärna med dig av information och expertis för att uppnå önskade resultat och du hanterar frågor och problem direkt och öppet. Du agerar utifrån Telges kärnvärden, öppen, personlig, enkel och modig.

Plus i kanten
Ingen är perfekt, men om du har kunskap och/eller erfarenhet av något eller flera av följande blir vi extra glada: Erfarenhet av arbete med system för verksamhetsuppföljning, gärna i kommunalägd verksamhet eller motsvarande, erfarenhet och kunskaper om GDPR, arbetsmiljö och miljö, lean och verksamhetsutveckling.

Det är också plus i kanten om du har tidigare erfarenhet av ledar- eller chefsrollen samt att du har en akademisk utbildning inom arbetsmiljö, miljö eller verksamhetsutveckling.

Det är bra om du har B-körkort, då våra bolag ligger geografiskt spritt inom Södertälje.

Mångfald, inkludering och trygghet
Vi på Telge arbetar aktivt för mångfald och inkludering och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser. En trygg och säker arbetsmiljö är vår högsta prioritet. Arbetspsykologiska tester ingår i våra rekryteringsprocesser till chefs- och specialisttjänster och vi genomför återkommande, slumpmässiga drogtester bland alla våra medarbetare.

Hör av dig idag!
Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Intervjuer fortgår löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, sök därför så snart som möjligt, och allra senast 2 januari 2024.

Ta kontakt
Undrar du något om tjänsten, kontakta Michael Norberg, rekryterande chef, på 08-550 223 58. Fackliga kontaktpersoner är Robert Holm för Vision och Magnus Enderin för SACO, du når båda på 08-550 220 00.

Våga välja Telge!
Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, nät, tillväxt, återvinning, hamn, inköp och science center. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.
Telge AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
02 jan. 2024 (29 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Michael Norberg
Telefon

Om arbetsgivaren

Våga välja Telge Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn, inköp och science center. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.
https://nya.telge.se/

Liknande Jobb