Hoppa till innehåll
Telge AB logotyp

IT-strateg – Telge Nät

Våga välja att växa med en hel stad! Vill du vara med och säkerställa ett effektivt nyttjande av IT i en samhällsviktig verksamhet? Vill du spela en central roll i ett utvecklingsorienterat sammanhang och samtidigt ha roligt på jobbet? Då kan det vara just dig vi på Telge Nät söker som vår IT-strateg. Vågar vi välja varandra?

Så här säger Anna Josefsson, vd, om rollen:

Som IT-strateg på Telge Nät får du ett spännande och framåtriktat jobb där du ansvarar för att bolaget har en relevant strategisk inriktning för IT. Vi har många spännande utmaningar framöver och hoppas att du vill vara med oss på resan.

Arbetsuppgifter och ansvar

I rollen som IT-strateg kommer du att leda Telge Näts arbete med strategisk IT. Du kommer att arbeta med vd och företagsledningen som uppdragsgivare och ditt primära uppdrag blir att ta fram vår nya IT-strategi och säkerställa att den går i linje med Telge Näts affärsplan.

En viktig uppgift blir också att stötta verksamheten i tolkningen av IT-strategin och att översätta den till krav på våra IT-leverantörer. Du kommer även att företräda bolaget i IT-frågor gentemot vår koncerngemensamma IT-avdelning. För att kunna ställa relevanta krav på IT-säkerhet kommer du att jobba i nära samarbete med vår säkerhetsfunktion. Vi använder oss av industriella styrsystem (OT) i våra processanläggningar och har kunniga medarbetare inom dessa områden som du också kommer att ha ett nära samarbete med. Allt för att säkerställa att OT blir en integrerad del av IT-strategin.
I rollens ansvar kommer utöver ovanstående även att ingå att ansvara för att förvalta och utveckla Telge Näts systemförvaltningsmodell, att samordna bolagets systemförvaltare samt att ge stöd till projekt och utredningar i IT-frågor.

Det här är en tillsvidaretjänst på heltid med önskat startdatum så snart som möjligt.

Vi är Telge Nät

Varje dag, 365 dagar om året ser Telge Nät till att kunder i och utanför expansiva Södertälje har stabil och hållbar tillgång till el, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät, vatten och avlopp. Idag är vi cirka 200 medarbetare som alltid jobbar för att driva och utveckla affären inom våra respektive områden. På Telge Nät blir du snabbt en i gänget och det finns alltid en kollega nära till hands för att lära mer av.

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att lyckas i den här rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta med verksamhetsarkitektur samtidigt som du har god förståelse för de tekniska möjligheterna med IT. En stor del av arbetsuppgifterna kommer att handla om att kunna översätta verksamhetens mål och behov till en relevant IT-strategi. Som person är du ödmjuk, inlyssnande och pedagogisk. Du har en förmåga att förklara komplexa samband och göra dessa synliga på ett begripbart sätt. Du drivs av att hjälpa verksamheter framåt och ser tekniken som en verktygslåda och inte som en utgångspunkt. Med det sagt tycker du det är viktigt med omvärldsbevakning inom IT-området. Att få bidra till affärs- och verksamhetsnytta är en av dina drivkrafter.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och du kan känna igen dig i Telges kärnvärden, enkel, modig, personlig och öppen, samt våra grundprinciper respekt för individen och kundens behov och att ta bort onödiga arbetsmoment.

Plus i kanten

Ingen är perfekt, men om du har kunskap och/eller erfarenhet av en eller flera av följande är det ett plus: Utbildning och erfarenhet inom verksamhetsarkitektur, erfarenhet av att ha jobbat både på beställarsidan och utförarsidan av IT, erfarenhet av system för operational technology (OT), samt erfarenhet från offentligt ägd verksamhet och de regelverk som berör sådan verksamhet.

Hör av dig idag!

Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Intervjuer fortgår löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, sök därför så snart som möjligt, och allra senast 9 april.

Ta kontakt

Undrar du något om tjänsten? I den här rekryteringen jobbar vd Anna Josefsson och chefen för Produktion & Distribution som organiserar arbetet kring OT, tillsammans. Kontakta Fredrik Andersson, chef för Produktion & Distribution för frågor om tjänsten, 08-550 213 23. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Anette Ahlford, HR-strateg, på 08-550 212 07. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08-550 220 00.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 apr. 2023 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Våga välja Telge Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn, inköp och science center. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.

Liknande jobb