Hoppa till innehåll
Scania CV AB logotyp

CNC-operatör för praktik | Scania | Södertälje

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Har du utbildat dig till CNC-operatör men inte haft möjlighet att ha praktik? Eller ska du snart ut på APL?
Skulle du vilja arbeta inom CNC hos Scania i Södertälje i framtiden?

Då finns en chans här för dig då vi nu kan erbjuda fler praktikplatser!

Scania erbjuder praktik som kan leda till arbete efter praktiken! Scania letar efter CNC-operatörer med energi och motivation till att driva och utveckla både sitt eget och teamets arbete framåt. Har du ett stort tekniskt intresse och är den ansvarstagande typen? Då är du helt rätt för oss!

Om arbetet
Du blir en del av ett team där du bidrar med din unika erfarenhet, kunskap och personlighet.

Maskinparken består av moderna fler operationsmaskiner för svarvning, fräsning, slipning och härdning. Arbetet består av tillverkning av detaljer till växellådor, motorer och axlar inom Scanias produktion.

Arbetsuppgifter
Du använder olika styrsystem så som Fanuc och Siemens och arbetar både med svarvning och fräsning. Du kommer jobba med riggning av CNC-maskiner; skärande bearbetning med 4- och 5-axliga maskiner; och kontrollmätningar med hjälp av ritningar och handburna mätinstrument.

Tillsammans med ditt team kommer du att ansvara för hela produktionslinan. Utöver dina sedvanliga arbetsuppgifter kommer du att delta i Scanias ständiga förbättringsarbete där du kan komma med idéer och förslag för att utveckla produktionen.

Formella krav
  • Grön nivå inom CNC (Grönt certifikat eller motsvarande betyg).
  • Du behöver vara arbetssökande och få praktik beviljat av ArbetsförmedlingenELLER
  • Tillhöra en utbildning där skolan beviljar din praktik.
  • Svårighetsgraden i arbetsuppgifterna kräver att du antingen har jobbat inom yrket och/eller gått din utbildning de senaste fem åren.
  • Du har god kunskap i svenska i både tal och skrift.
  • Du behöver ha möjlighet och vilja att jobba 3, 4 eller 5-skift.
  • Erfarenhet av yrket, truckkort och traverskort är meriterande.
Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Praktik under 8 veckor/Heltid/Södertälje

Praktikstart

Start för nästa praktikomgång blir i början av hösten 2024.

Scania kan nu hjälpa till med boende för dig som bor minst 10 mil ifrån Södertälje och är villig att flytta, då det finns lediga lägenheter. Under praktiktiden bekostar Scania ditt boende!

OBS! Detta är en löpande annons och det kan dröja innan du får återkoppling. Om du vill veta hur det går för dig i processen är du välkommen att kontakta Fanny på fanny.thoresson@lernia.se.

Information

I denna process står Lernia Bemanning för rekryteringsarbetet, om du blir anställd efter praktiken blir du anställd direkt av Scania. Vid direkta frågor gällande processen, kontakta rekryteringsansvarig Emeline Lindroth på: emeline.lindroth@lernia.se

Alla ansökningar behöver ske direkt på annonsen, vi godtar inga ansökningar till exempel via mail. Bifoga gärna kopia på; Grönt certifikat, utbildningsintyg inom CNC, svenskt pass/uppehållstillstånd samt två aktuella referenser i din ansökan. Spela gärna in kort videopresentation på dig själv- följ instruktionerna i ansökan.

Scania ser gärna kvinnliga sökanden.

Vi arbetar kontinuerligt med urval och intervjuer. Praktikplatserna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så välkommen med din ansökan redan idag!
Scania CV AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 juni 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.