Hoppa till innehåll

Redovisningsekonom till Volkswagen Finans

Arbetsbeskrivning

Som Redovisningsekonom hos oss på Volkswagen Finans kommer du att ha en central roll i vår fortsatta framgångsresa där ditt fokusområde kommer att vara löpande redovisning, bokslut och rapportering. Som en del av vårt team kommer du också samarbeta med andra avdelningar inom organisationen för att säkerställa att redovisningen är korrekt och att vi fortsätter att leverera högkvalitativ redovisning.

Dina huvudsakliga ansvarområden kommer att vara:
 • Arbeta med månads-, kvartals- och årsbokslut enligt lagbegränsad IFRS i moderbolaget
 • Arbeta med månads-, kvartal- och årsbokslut enligt K3 i vårt dotterbolag
 • Säkerställa och kvalitetssäkra IFRS-rapportering till moderbolaget
 • Säkerställa brygga mellan IFRS och Local GAAP
 • Analys av bolagets finansiella ställning och finansiell rapportering
 • Säkerställa att företagets redovisning sker enligt lagar och rekommendationer
 • Delta i projekt rörande redovisning och skatt
 • Arbeta med att kontinuerligt utveckla processer och rutiner
 • Kontakt med bolagets revisorer och externa konsulter
 • Upprättande av årsredovisning & skattedokument
 • Treasury Backoffice
Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har minst 2-3 års erfarenhet av redovisning med ett intresse av redovisningsregler och att utvecklas i rollen. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande och gärna tidigare erfarenhet av att arbeta i en internationell koncern.

Vi söker dig med ett starkt driv, ansvarsfull och med hög problemlösningsförmåga. Det är av stor vikt att du är en teamspelare och kommunikativ med en förmåga att sätta dig in i verksamheten framåt. Du är en utåtriktad och engagerad person som är van att arbeta både självständigt och i team. Du är proaktiv, strukturerad och motiveras av att stötta andra. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Du erbjuds

Om du är redo att göra skillnad och tror att du har vad som krävs för att bli en av våra framtida stjärnor, tveka inte att skicka in din ansökan och CV omgående. Vi tror på att erbjuda en arbetsmiljö som uppmuntrar till personlig och professionell utveckling. Du kommer arbeta i en dynamisk och framgångsrik organisation som prioriterar utveckling och samarbete. Tjänsten avser en hybrid (50/50) tillsvidaretjänst, placerad i Södertälje.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Volkswagen Finans med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på tel. 070-751 93 43 alt. Marie.kallstrom@jurek.se. Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via email.

Om verksamheten

Under varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB (publ), ett helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. I samarbete med Volkswagen Group Sverige AB:s återförsäljarnät erbjuder vi en rad intressanta och förmånliga finansieringsalternativ, exempelvis billån och leasing för konsument eller företag.

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 43 miljarder och en kontraktsportfölj på 220 000 finansavtal. Vi har i nuläget en personalstyrka som uppgår till 250 anställda.
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
20 dec. 2023 (19 dagar kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Marie Källström
Email
Telefon

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Fler jobb från samma arbetsgivare