Finansiell redovisningsekonom inom Group Treasury

Finansiell redovisningsekonom inom Group Treasury

Arbetsbeskrivning

För kunds räkning söker vi nu en redovisningsekonom som kommer ingår i gruppen Financial Reporting and Control på Group Treasury till internationell koncern i Södertälje. Financial Reporting and Control är den grupp inom Treasury som ansvarar för redovisning och analys av de bolag som ingår i Group Treasury. Arbetsuppgifterna styrs av svenska och internationella redovisningsstandarder, nya typer av affärsupplägg samt förändringar och utveckling av vårt systemstöd. Group Treasury avdelningen är ett kompetenscenter och operationellt ansvarigt för hantering av finansiella risker, finansiering och cash management inom koncernen. Du kommer ingå i en grupp som består av ett antal treasury-bolag och verksamheten bedrivs idag av ett 30-tal medarbetare både i Sverige och utomlands.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar:
  • Ansvar för löpande redovisning för en legal enhet, inkluderande leverantörsfakturor och i viss mån löner
  • Månadsbokslut
  • Koncernrapportering, inklusive avstämning av interna finansiella mellanhavanden gentemot dotterbolagen
  • Utredningsarbete
  • Finansiell rapportering
  • Riskanalys
Vem är du?

Du har med fördel arbetat som redovisningsekonom i 3-5 år och ser att du har en civilekonomutbildning eller motsvarande. Du har ett intresse för redovisning, finansiella instrument samt användning av systemstöd på ett effektivt sätt. Du har med fördel vana av kravställning. För att lyckas i rollen är du strukturerad, noggrann och analytisk. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av månadsbokslut och fördelaktigt varit involverad i koncernrapportering. Då arbetet bedrivs i nära samarbete med andra grupper inom Group Treasury och den centrala ekonomifunktionen är det viktigt att du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel. Tidigare erfarenhet från att ha arbetet med Treasury-systemet Quantum och/eller koncernrapporteringssystemet Hyperion är meriterande.

Du erbjuds:

Du erbjuds ett konsultuppdrag med start i början på mars som förväntas fortlöpa till 31 augusti 2024. Tjänsten är förlagd på kundens kontor i Södertälje. Vid frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Mikaela Danilovic på mikaela.danilovic@jurek.se

Om verksamheten

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR/Administration samt marknad och management.

Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Mer info
Kontaktperson mikaela danilovic
Telefon 08-525 01 800
Email Mejla mikaela danilovic
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.jurek.se/
Sista ansökningsdag 23 feb 2023 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.