Treasury / finansiell redovisningsekonom

Treasury / finansiell redovisningsekonom

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill vara med och möta framtidens utmaningar som interim Finansiell redovisningsekonom hos vår kund på Group Treasury i Södertälje.

Är du intresserad av redovisning, finansiella instrument och effektiv användning av systemstöd samtidigt som du vill få en helhetsbild av en Treasury-verksamhet i ett internationellt företag? Har du vana av treasury-system samt processförbättringar och vill nu utveckla detta vidare inom redovisningsområdet? Då är det förmodligen dig vi söker till Financial Reporting and Control på Group Treasury.

Som Finansiell redovisningsekonom kommer dina ansvarsområden huvudsakligen att omfatta:
  • Ansvar för löpande redovisning för en legal enhet, inkluderande leverantörsfakturor och i viss mån även löner.
  • Månadsbokslut samt koncernrapportering, inklusive avstämning av interna finansiella mellanhavanden gentemot dotterbolagen.
  • Viss riskrelaterad rapportering.
  • Utredningar och analyser.
  • Löpande kontakt med dotterbolag runt om i världen.
Group Treasury-avdelningen är ett kompetenscenter och operationellt ansvarigt för hantering av finansiella risker, finansiering och cash management inom koncernen. Group Treasury består av ett antal treasury-bolag och verksamheten bedrivs idag av ett 30-tal medarbetare både i Sverige och utomlands.

Financial Reporting and Control är den grupp inom Treasury som ansvarar för redovisning och analys av de bolag som ingår i Group Treasury. Arbetsuppgifterna styrs av svenska och internationella redovisningsstandarder, nya typer av affärsupplägg samt förändringar och utveckling av vår kunds systemstöd. Detta sammantaget gör att deras arbete ständigt utvecklas och förändras.

Kvalifikationer
  • Du är utbildad civilekonom eller motsvarande.
  • Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
  • Du har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel.
  • Meriterande: Erfarenhet av Treasury-systemet Quantum och/eller koncernrapporteringssystemet Hyperion.
Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll har du ett intresse för redovisning, finansiella instrument samt användning av systemstöd på ett effektivt sätt. Du har med fördel vana av kravställning. Som person är du strukturerad, noggrann och analytiskt lagd. Då arbetet bedrivs i nära samarbete med andra grupper inom Group Treasury och den centrala ekonomifunktionen är det viktigt att du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Tillträde och ansökan

Heltid, 40h/v. Vår kund önskar start i början på mars och uppdraget förväntas löpa till 2023-08-31 med chans till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår kund i Södertälje. Skicka in din ansökan redan idag, då intervjuer sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Johanna Johnsson
Telefon 072 188 33 99
Email Mejla Johanna Johnsson
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 feb 2023 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag. Vi är inriktade mot tjänstemän och sätter stort värde i att hitta rätt person till rätt position. Genom att vara flexibla, tillgängliga och närvarande i relation till kund, konsult och kandidat, har vi som målsättning att hitta våra kunders drömkandidat och våra kandidaters drömjobb.