Laboratorieingenjör till AstraZeneca i Södertälje sökes!

Laboratorieingenjör till AstraZeneca i Södertälje sökes!

Nu söker vi två laboratorieingenjörer till AstraZenecas "produktions-hjärta" i Södertälje, en av världens största tillverkningsenheter för läkemedel. Det är en högteknologisk och LEAN-baserad miljö där vi värderar samarbete, förbättringsarbete och smarta lösningar högt.

Nu erbjuds du en möjlighet att bli en del av kvalitetsorganisationen på Sweden Operations då AstraZeneca söker två engagerade och drivkraftiga personer som vill arbeta med mikrobiologiska analyser av slutprodukter, API:er, vattensystem och miljökontroller på avdelningen QC Mikrobiologi som ligger i Snäckviken, nära Södertälje centrum.

Din spelplan

På avdelningen analyseras många olika typer av läkemedel och prover från hela tillverkningsorganisationen i Södertälje, vilket är den i särklass största tillverkningsenheten inom AstraZenecas nätverk och står för ca 40 % av allt som produceras inom företaget. De får också prover för analys från forskningen och utvecklingen som ligger i Mölndal, Göteborg. Läkemedel som tillverkas i andra delar av världen kommer även hit för att analyseras och frisläppas till marknaden inom EU.

Din roll

Vi söker två laboratorieingenjörer för ett 12 månaders konsultuppdrag. Tjänsten innebär att du arbetar i ett stort flöde av prover från flera olika tillverkningsprocesser. Det är en stimulerande miljö med högt tempo där du utöver laborativ skicklighet förväntas bidra till laboratoriets helhet och att ständigt förbättra verksamheten arbetssätt som är effektiva ur ett verksamhetsperspektiv samtidigt som de uppfyller de myndighetskrav, policys och globala ramverk som finns.

Arbetet innefattar att utföra mikrobiologiska analyser, bedöma resultat samt sammanställa och rapportera laboratorieresultat. I din tjänst kommer det ingå flera olika provflöden och produkttyper, vilket ger dig närhet till de mediciner som vi producerar till patienter på många marknader.

Vi förutsätter

Att du har naturvetenskaplig högskoleexamen om företrädesvis 180p (3 år) innehållande bakteriologi och molekylärbiologi, exempelvis biomedicinsk analytiker. Du har praktisk erfarenhet av att arbeta med mikrobiologi, företrädesvis med prokaryota mikroorganismer. AstraZeneca verkar i en internationell miljö vilket ställer krav på att du kan leda och driva arbetsuppgifter och rapportskrivning på svenska såväl som på engelska. Du har en utmärkt samarbetsförmåga och har ett lösningsorienterat angreppssätt på problem.

Framgångsfaktorer

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med mikrobiologiska analyser inom kvalitetssäkrad laboratorieverksamhet, eller arbete med renrum och aseptisk arbetsteknik. Du behöver vara intresserad av arbete i GMP-styrd verksamhet och gärna ha erfarenhet från arbete med LEAN. Du är noggrann, initiativrik och trivs att ha flera parallella leveranser och bli stimulerad av att arbeta i ett högt tempo.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande både självständigt och i team, samt är duktig på att främja samarbete i hela organisationen. Genom ditt arbete kommer du att kunna göra skillnad för patienters liv varje dag då du bidrar till att produktionen av livsnödvändiga mediciner kan fortlöpa. AstraZeneca värdesätter din kreativitet, din förmåga att sätta strategier, processer och standards och din talang att arbeta proaktivt för att omsätta dessa strategier i praktiken. Ditt driv och ditt analytiska arbetssätt i kombination med ditt fokus på att nå resultat kommer väl till pass hos AstraZeneca.

Är du redo att bidra med nya idéer och insikter till vårt team? Perfekt! Vi har en plats ledig och vi hoppas den är din.

Om Lernia

Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. 2020 var omsättningen 2 miljarder kronor, vi är cirka 6 000 anställda och finns över hela landet. Vårt mål är minst 10 000 jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på [www.lernia.se](https://www.lernia.se/).
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 mars 2023 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.