Business Controller

Business Controller

Vi på Volkswagen Group Sverige söker två Business Controllers - är du en av dem?

Som Business Controller hos VGS får du en stimulerande utmaning där du utifrån ett ekonomiskt perspektiv kommer analysera, förklara och utveckla affären gällande olika delar inom Volkswagen Group Sverige. Du kommer att ha ett brett kontaktnät inom bolaget och även många internationella kontakter inom koncernen. Du har ett nära samarbete med verksamheten som du ansvarar för och du sitter med i ledningsgrupperna för dina affärsområden.

I rollen ingår följande:
  • Driva arbetet framåt med hjälp av analyser, prognoser, affärsplaner, budget, bokslut och nyckeltal.
  • Stödja affärsområdeschefer och övriga affärsansvariga i ekonomiska frågor samt vara en länk mot ägare samt våra fabrikers huvudkontor gällande finansiella frågor.
  • Driva processer och analyser, både från ett övergripande bolagsperspektiv och på affärsområdesnivå för att utveckla affären.
  • Ta fram underlag och presentera material vid interna möten och möten med fabriker.
  • Vara en del av företagets Controlling team genom att regelbundet delta vid olika möten, arbeta aktivt i olika företagsgemensamma projekt och genomföra intern benchmark.
Organisatoriskt tillhör du funktionen Brand Controlling inom Volkswagen Group Sverige som består av totalt 13 personer där du rapporterar till Team Manager. Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra våra processer, och för den som vill finns stora möjligheter att vara med och påverka hur vi ska arbeta tillsammans.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom ekonomi. Du har goda språkkunskaper i engelska vilket är ett krav. Tyska är meriterande. Tjänsten förutsätter god analytisk förmåga och förmågan att förklara komplexa samband.

Vi ser att du har 2-5 års erfarenhet från Controlling eller revision. Om du dessutom har erfarenhet från redovisning är detta positivt. Vi söker dig som är utåtriktad och har förmåga att arbeta såväl enskilt och självständigt som i grupp. Som person inger och bygger du förtroende, har god förmåga att kommunicera och kan med pondus diskutera olika frågeställningar. Avslutningsvis har du ett stort intresse av och förståelse för affärsverksamheten "bakom" siffrorna.

Ansökan och kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef Carl Svensson, Team Manager Brand Controlling, på tel. 08-120 810 53.

Kontaktuppgifter till fackliga representanter: Alemayehu Tibbo, Ordf. Unionen, tel: 08-120 810 56 Kristian Jansson, Ordf. Ledarna, tel: 08-588 348 31

Du är välkommen att skicka din ansökan bestående av CV samt personligt brev. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Vi reserverar oss också för att processen kan dra ut något på tiden i och med stundande semestertider.

Sista ansökningsdag: 2021-08-31

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Vi marknadsför Volkswagen Personbilar, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA, Porsche och Volkswagen Transportbilar - samtliga med starkt fäste på den svenska marknaden. I företagsgruppen ingår även dotterbolaget Europeisk Biluthyrning AB.

Läs mer om oss som arbetsgivare och om vår värdegrund på vår karriärsida.
Mer info
Kontaktperson Hanna Holmlund
Telefon 08 553 866 11
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2021 (27 dagar kvar)