Projektledare Produktion Södertälje

Projektledare Produktion Södertälje

Arbetsuppgifter
I rollen som projektledare kommer du ingå i ett av Ostlänkens huvudprojekt som vardera innebär entreprenadarbeten på flera miljarder.

I dagsläget avslutas arbetet med järnvägsplan och systemhandling. Under hösten startas ett genomförandeprojekt där du som projektledare kommer ansvara för planering och genomförande för ett tilldelat avsnitt i Ostlänken.

Du kommer att arbeta i team tillsammans med andra projektledare och projekteringsledare under ledning av huvudprojektledaren.

Du leder byggledare, projektingenjörer, entreprenörer, kontrakterade konsulter och samarbetar med olika parter och intressenter.

Vi förväntar oss att du som erfaren projektledare med erfarenhet av att driva entreprenader också bidrar och delar med dig av dina erfarenheter. Det här är en långsiktig roll och du blir en viktig spelare i Sveriges största infrastrukturprojekt! För rätt person väntar ett spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ. Tjänsten som projektledare innebär många kontaktytor och du behöver därför ha en god samarbetsförmåga. Du har även god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som
  • har en teknisk ingenjörsexamen, alternativt annan utbildning kompletterad med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flerårig och aktuell erfarenhet av att leda stora bygg- och anläggningsentreprenader (+ 200 miljoner)
  • har flerårig erfarenhet av att leda projektgrupper som projektledare/byggledare
  • har goda kunskaper inom entreprenadjuridik (AB, ABT)
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • har B-körkort
Det är meriterande om du
  • har god kunskap inom ABK
  • har god kunskap inom AMA och MER
  • har erfarenhet inom något av följande områden: BEST, anläggning, berg, mark, byggnadsverk eller masshantering
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

#Ostlänken

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Ostlänken är första steget mot en ny stambana, en sträcka på 16 mil som planeras att vara färdig för tågtrafik år 2035. Då kan fler ta tåget och det blir lättare att ta sig mellan orterna Linköping, Norrköping, Nyköping och Södertälje samt Stockholm.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-05-24

Upplysningar

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

Rekryterande chef Joachim Gillow
0101234523
Mer info
Kontaktperson Airi Larsson
Telefon 0101236243
Område Södertälje
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Vi arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi underlätta livet i hela Sverige. Vi är en stor organisation med många olika verksamhetsområden och arbetsuppgifter. Här finns över 150 olika yrken och en stor intern arbetsmarknad. Detta gör att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas.