Enhetschef för projekt – Telge Nät

Enhetschef för projekt – Telge Nät

Vågar du välja att göra skillnad för Södertälje? Södertälje fortsätter att expandera och med det även stadens infrastruktur. För att möta utmaningen söker vi nu en projektchef som ska se till att våra projekt rör sig smidigt framåt. Om du är genuint intresserad av att leda och utveckla människor så tror vi att du kommer att trivas hos oss. Vågar vi välja varandra?

Så här säger Maria Brus Lundell, rekryterande chef om rollen:
Vill du driva förändringsarbete och gillar utmaningar då ska du söka till oss. Vi står inför den största utmaningen inom Telge Näts historia, där vi ska skapa infrastrukturen för 20 000 nya bostäder i Södertälje. Detta gör att vi behöver utmana oss själva, förändra våra arbetssätt och skaffa bättre stöd i vårt arbete för våra medarbetare

I din roll som enhetschef för projekt kommer du att få arbeta med att införa projektmodellen XLPM som vi har inom koncernen. Du kommer att följa upp våra projekt på tid, kvalité och kostnader och stötta dina medarbetare med arbetssätt och kunskap. Din enhet består idag av projektledare, projektörer och kontrollanter, och en del av projekten genomförs med hjälp av konsulter. Du kommer till en spännande avdelning där vår förändringsresa precis har börjat med ny projektmodell, nytt IT-system och nya arbetssätt. Sök om du vill ha ett kreativt och utmanande arbete med superhärliga medarbetare som gör varje dag till en bra dag.

Arbetsuppgifter och ansvar
Som enhetschef projekt ansvarar du för en enhet med projektledare, projektörer, kontrollant och dokumentationsingenjör. Du ser till att bemanna projekten, du sätter och följer upp mål, du leder, planerar och förbättrar arbetssätt inom enheten samt följer upp arbetet. Du har personal och budgetansvar för enheten och sitter i ledningsgruppen för Planering & Projekt på Telge Nät.

Som enhetschef kommer du också att ha mycket samarbete med övriga avdelningar och kunder.

Vi är Telge Nät
Varje dag, 365 dagar om året ser Telge Nät till att kunder i och utanför expansiva Södertälje har stabil och hållbar tillgång till el, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät, vatten och avlopp. Idag är vi cirka 200 medarbetare som alltid jobbar för att driva och utveckla affären inom våra respektive områden. På Telge Nät blir du snabbt en i gänget och det finns alltid en kollega nära till hands för att lära mer av.

Vår önskelista
Vi är nyfikna på dig! För att passa i den här rollen behöver du ha ledarerfarenhet (varav minst 2 års chefserfarenhet). Du är van vid att arbeta med projektmodeller och du har god kunskap om entreprenadjuridik. Du har också erfarenhet av kalkylering och framtagande av upphandlingsunderlag. Du är en förändringsledare och har erfarenhet av att ha implementerat nya arbetssätt och system. Du brinner för att utveckla och entusiasmera din personal och du knyter gärna kontakter och är nyfiken på andra.

Du känner igen dig i våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig. Bra svenska i tal och skrift, god datorvana och B-körkort är andra förmågor som du behöver för den här tjänsten.

Hör av dig idag!
Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden så ansök därför så snart som möjligt, och allra senast den 15 augusti 2022

Ta kontakt
Undrar du något om tjänsten? Då är det Maria Brus Lundell du ska kontakta på 08 550 211 36. Frågor om rekryteringsprocessen hjälper gärna HR-strateg Marina Brunsärn dig med, du når henne på 08-550 231 20. Fackliga kontaktpersoner är Jens Kumlin för Vision, och Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08-550 220 00.
Mer info
Kontaktperson Maria Brus Lundell
Telefon 08550 211 36
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://nya.telge.se/
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.