Controller

Controller

Brinner du för controlling och för att utveckla bolags ekonomiuppföljning i syfte att skapa en effektiv ekonomistyrning? Vill du ta klivet till ett bolag där du får använda hela din kunskaps- och erfarenhetspalett i syfte att bygga något riktigt bra? Då kan du vara rätt person för oss! Vi erbjuder en roll där rätt person ges stort handlingsutrymme och möjlighet att påverka och göra skillnad i vår verksamhet.

Din dag som Controller på Telge Nät och Telge Återvinning
Som controller på Telge Nät och Telge Återvinning har du varierande arbetsuppgifter med både höjd och bredd. Större analyser och utredningar varvas med mer handfast stöd såsom kontoval, systemfrågor och uppföljning. Du kommer att arbeta med att ta fram och analysera data med syfte att se vad som driver kostnader, hur vi kan mäta våra åtaganden samt ta fram och presentera förslag på åtgärder. Att utveckla dagens analyser och analysverktyg är också viktigt i förbättringen av vår verksamhet.

Vi är stöd till våra kollegor i till exempel taxearbete, utredningar och ekonomiska analyser av prognoser, produkter och investeringar. Budgetarbete ingår självklart också i arbetet. Vi medverkar i styrgrupper där vi bidrar med både ekonomiskt kunnande och uppföljning av projekt och program.

Vidare kommer du att utbilda chefer och medarbetare i framtagande av ekonomiska analyser, prognoser, rapporter och uppföljning med hjälp av våra ekonomisystem, såsom Mercur och C7. Du tycker att det är roligt att förmedla kunskap.

Mer om ditt nya jobb
Du kommer att arbeta i en grupp med tre positiva, öppna, kompetenta medarbetare som är lösningsorienterade och tycker om att samarbeta och hjälpa varandra. Övriga kollegor inom enheten arbetar med verksamhetsnära IT. Denna tjänst är en tillsvidaretjänst på heltid.

Det här är du

Vi söker dig som är affärsorienterad, noggrann och stresstålig.Du har ett stort verksamhetsintresse och god analytisk förmåga, är pedagogisk, positiv och öppen. Du stimuleras av att ditt arbete leder till en bättre ekonomisk förståelse och ökad kontroll på ekonomin. Arbetet innebär många kontakter och för att lyckas i rollen tror vi att det är viktigt att du är social, duktig på att kommunicera och har en god samarbetsförmåga likväl som en god förmåga att lära ut. Då rollen innebär både strategiskt och operativt arbete är det viktigt att du har förmågan att dyka ned i detaljer utan att för den skull tappa helhetsperspektivet.

Krav
  • Erfarenhet av controllerarbete
  • Högskole- eller universitetsutbildning med ekonomisk inriktning eller motsvarande erfarenhet av uppföljnings- och ekonomiarbete
  • Körkort
  • Goda kunskaper i Officepaketet
Meriter
  • Branscherfarenhet
  • Kunskaper och erfarenheter av Mercur, C7, Power BI eller motsvarande
  • Flerspråkig
Det här är vi
Välkommen till Telge Nät och Telge Återvinning, en del av Telgekoncernen. Vi äger, underhåller och utvecklar nät för el, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät, vatten och avlopp, likväl som tillhandahåller återvinningstjänster. Kunder är boende, företag och offentliga verksamheter i Södertälje och Nykvarns kommuner. Vi förenar smarta affärer med samhällsnytta och bidrar till en hållbar utveckling i Södertälje. Hos oss får du ett spännande och utvecklande arbete, samtidigt som du får tryggheten av en stor koncern. Här får du ett stort mått av frihet under ansvar, bra förmåner och friskvårdsbidrag. Du kommer även få stöttning och uppbackning i din karriär, i ett bolag med högt i tak så att idéer och människor har plats att växa. Vi trivs med att arbeta tillsammans, ser till att ha roligt på jobbet och arbetar aktivt med inkludering och mångfald.

Ansök idag
Vi intervjuar fortlöpande för den här tjänsten så skicka gärna din ansökan så snart du kan, dock senast 19 september 2021. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Åsa Karlberg, rekryterande chef, 08- 550 220 14. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Ingrid Linder, senior HR-strateg, 08-550 220 91. Fackliga kontaktpersoner är Anders Lindgren för SACO och Sanne-Liv Olsen för Vision, du når båda på 08 550 220 00.
Mer info
Kontaktperson Åsa Karlberg
Telefon 08- 550 220
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.telge.se/
Sista ansökningsdag 19 sept 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Telge Nät äger, underhåller och utvecklar nät för el, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät, vatten och avlopp. Kunder är cirka 100 000 boende, företag och offentliga verksamheter i Södertälje och Nykvarns kommuner. Telge Nät är en del av Telgekoncernen och ägs av Södertälje kommun. Vi förenar smarta affärer med samhällsnytta och förstärker och förnyar ledningsnäten i ett expansivt område.

Telge Återvinning är en av de största återvinningsaktörerna i Stockholmsregionen. Varje år samlar vi in och förädlar 200 000 ton avfall från hushåll, företag och offentlig förvaltning i Södertälje med omnejd. Vi erbjuder en ekonomiskt och miljömässigt hållbar hantering och i dagsläget återvinns cirka 98 procent av avfallet. Telge Återvinning är en del av Telgekoncernen som ägs av Södertälje kommun.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 4 500 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, stadsnät, science center och bemanning.