Kommunikatör – Telge AB

Kommunikatör – Telge AB

Vågar du välja att bli en i gänget? Är du en erfaren kommunikatör med breda kunskaper inom kommunikationsyrket? Vill du arbeta på en avdelning med fina kollegor, högt i tak och riktigt roligt på jobbet? Då ska du fortsätta att läsa. Just nu söker vi nämligen efter en kommunikatör som ska jobba med Telge Bostäder och deras kommunikation. Vågar vi välja varandra?

Så här säger Johan Persson, rekryterande chef, om rollen:
I den här rollen kommer du till 100% att jobba med dotterbolaget Telge Bostäder. Du har din hemvist på kommunikationsavdelningen, som finns i moderbolaget, men spenderar största delen av din arbetstid hos Telge Bostäder. I ditt närmsta team ingår en kommunikationsstrateg och en projektledare på kommunikationsavdelningen.Du blir en viktig del i vårt kommunikationsteam med fokus på det operativa arbetet.Det kan bli snabba puckar och högt tempo, men vi hjälps alltid åt, och dina nya kollegor finns här för att stötta dig i din roll. Du kommer rakt in i en dynamisk miljö där du är en viktig del i ett team och där du får möjligheten att växa och utvecklas.

Arbetsuppgifter och ansvar
Rollen som kommunikatör är omväxlande och du kommer få mycket frihet under ansvar. Ena dagen kanske du filmar, gör intervjuer och skriver, nästa dag håller du i en workshop eller förbereder ett nytt ämne för intranätet. En annan dag jobbar du med kommunikation kring någon av våra nyproduktioner. Rollen innebär mycket kontakter internt och du kommer att befinna dig där det händer. Du finns som stöd och bollplank för bolaget i framtagandet av kommunikation både internt och externt. Du är skribent för alla kanaler så som print (tex nyhetsbrev, artiklar och hyresgästinformation), intranät samt webb, och sociala medier. Du är även delaktig i teamets löpande kommunikationsplanering och -arbete.

Vi är Telge AB
Telge AB är moderbolaget i Telgekoncernen. Här samlar vi kompetenser inom strategisk ledning, HR, ekonomi, kommunikation, kvalitet och miljö, IT och inre service. Här finns också vårt eget shared services – Telge Affärsstöd. Vi är ett viktigt strategiskt och operativt stöd till våra dotterbolag så att de kan ägna sig åt det de kan bäst – sin kärnaffär.

Vår önskelista

Vi är nyfikna på dig! För att vara aktuell för den här rollen behöver du ha eftergymnasial utbildning inom journalistik, kommunikation eller motsvarande, vara van vid skribentyrket och ha ett par års yrkeserfarenhet inom området eller liknande område. Du gillar att ta ansvar och äga uppdrag från start till mål. Du är strukturerad och proaktiv med ett stort intresse för bra och tydlig kommunikation. Du har förmågan att omvandla kluriga fakta till att bli lättbegripligt och kan kommunicera på ett enkelt sätt till en bred målgrupp. Du har hög social kompetens och är kreativ och flexibel, du tycker om att skriva och har flyt i dina texter och ett brett ordförråd, och givetvis håller du deadlines. Du behöver dessutom känna igen dig i våra kärnvärden öppen, enkel, personlig och modig. Mycket bra svenska i tal och skrift, god datorvana och b-körkort behövs också för den här tjänsten.

Plus i kanten
Ingen är perfekt, men om du har kunskap och/eller erfarenhet av något eller flera av följande blir vi extra glada: Intern eller extern kommunikation i en stor organisation, bostads- eller fastighetsbolag, kommun, landsting eller större koncern; retorik; Apsis; Aptus Hantera (digitala porttavlor), samt lokalkännedom om Södertälje.

Hör av dig idag!
Vänta inte, vi vill veta mer om dig! Vi arbetar löpande med rekryteringen till den här tjänsten, som kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, men senast 15 augusti 2022.

Ta kontakt
Undrar du något om tjänsten, kontakta Johan Persson, rekryterande chef, på johan.persson@telge.se eller 08-550 221 53. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR-strateg Stephanie Lillo Rivera, stephanie.lillorivera@telge.se eller 08-550 222 95.Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision eller Anders Lindgren för SACO, du når båda på 08 550 220 00.
Mer info
Kontaktperson Johan Persson
Telefon 08-550 222 95
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://nya.telge.se/
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Kom och jobba i expansiva och färgstarka Södertälje kommun! Här väntar 100 000 invånare på att du ska göra skillnad i deras vardag, och 870 medarbetare väntar på sin nya kollega. Telge är leverantören med en hel kommun som både arbetsgivare och kund. Vi är koncernen som ger det mesta av det bästa inom bostäder, fastigheter, energi, nät, tillväxt, återvinning, hamn och inköp. Som förvandlar vår vinst till Södertäljebornas, bokstavligen och dagligen, för att skapa ett bättre, smartare och mer hållbart samhälle än någonsin. Frihet under ansvar, karriärsutveckling, kollegial gemenskap, bra förmåner och lean-tänk. Det är saker som våra medarbetare gillar lite extra med att jobba just hos oss.