Erfaren projektledare till WSP

Erfaren projektledare till WSP

Inledning
Är du en erfaren projektledare som vill leda projekt mot en hållbar och innovativ samhällsutveckling? WSP som är en av landets främsta aktörer inom kvalificerade projektledartjänster och specialtjänster för projektstyrning, söker nu en kollega inom husbyggnation till kontoret i Södertälje.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar företagets medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag. Företaget finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har ca 55 000 medarbetare i världen, i Sverige omkring 4 300.

WSP söker dig som kan berika företaget genom din roll som konsult inom projektledning, projekteringsledning och byggledning. Genom ett nära samarbete med dina kollegor arbetar du för att ge kunderna stöd i hållbara lösningar för framtiden.

Vi erbjuder dig
Som medarbetare i ett globalt teknik- och analysföretag som erbjuds du gemenskap och tillhörighet i ett brett närverk av specialistkompetens. WPS erbjuder genom nätverket en global bredd men även det konkreta i lokal förankring. På kontoren finns flera kompetenser representerade så som byggprojektering, samhällsbyggnad, miljö, installationslösningar och projektledning.

Här finns alla möjligheter att utveckla ditt självledarskap genom stor flexibilitet och frihet att styra dina arbetsuppgifter.

Företagskulturen är vänlig, öppen, inkluderande. Här bidrar du och dina kollegor aktivt till den goda sammanhållningen.

Information om tjänsten
Som projektledare hos WSP kommer du att samordna, leda och fördela resurser och arbetsuppgifter. Du etablerar och fördjupar kundrelationer samt skapar nya affärsmöjligheter, både bland befintliga och nya kunder. Du ansvarar för styrningen av projekteringen så att tekniska, funktionella, ekonomiska, arbetsmiljö-, miljö- och tidsmässiga krav kan uppfyllas. Vidare innebär arbetet att säkerställa och verifiera att samhällskrav följs.

Placeringsort för tjänsten är Södertälje, där du ingår i ett team som just nu består av 13 personer med olika bakgrunder och kompetenser. Det gemensamma målet är att fortsätta utvecklas och anta spännande uppdrag som bidrar till en god samhällsutveckling.

Arbetsuppgifter
Kort sammanfattat innebär rollen bland annat:
 • Samordning och ledning av projekt
 • Resursplanering
 • Medverkan i projektets ekonomistyrning
 • Upprätta övergripande tidsplaner
 • Delansvarig för försäljning- och anbudsarbete
 • Sammanställning av förfrågningsunderlag
 • Resultatansvar för egna uppdrag
Kvalifikation
Vi söker dig som är samarbetsorienterad och har ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du kliver gärna fram och har lätt för att skapa nya relationer till kunder och kollegor. Du behöver ha tidigare erfarenheter av att arbeta efter tydliga processer, där du slutför det som påbörjats samt vana av att arbeta efter deadlines. Vi hoppas att du som person som är nyfiken och håller sig á jour inom ditt expertområde.

För att lyckas inom rollen behöver du ha arbetat minst 10 år som beställare, konsult eller entreprenör, med erfarenhet av projekt- och byggledning. Kanske har du en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom bygg, energi eller samhällsutveckling? Eller så har du förvärvat dig motsvarande kunskaper genom arbetslivet.

Krav för tjänsten:
 • Tidigare erfarenhet av projekt- och/eller byggledning
 • God kännedom om ABK, AB och ABT
 • Erfarenhet av både stora och små projekt
 • B-körkort
 • Svenska flytande i tal och skrift
Erfarenhet av rådgivning, infrastruktur, projekteringsledning, entreprenadbesiktning, mark och anläggning är meriterande. Att ha ett etablerat nätverk och olika certifieringar lika så. Även kunskap inom KA PBL samt BAS P/U är meriterande.

Övrigt
Stad: Södertälje
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse

För övriga frågor, kontakta Anna Eriksson, 073-805 88 75
Mer info
Kontaktperson Anna Eriksson
Telefon 073-805 88 75
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.simplifiedco.se/
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (2 dagar kvar)