Data Engineer till machine learning-team på Scania IT

Data Engineer till machine learning-team på Scania IT

Är du i början av ditt arbetsliv, och har ett stort intresse för IT och analys? Lockas du av tanken att vara en del av ett innovativt och nytänkande team där du får arbeta med big data och machine learning? Vi söker en junior Data Engineer till Scania IT, läs mer om tjänsten nedan!

Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan redan idag.

Om Scania:

Scania är ett globalt företag med försäljning av bussar, lastbilar och andra transportlösningar i ca 100 länder. I dagsläget rullar över 200 000 uppkopplade Scania fordon ute på vägarna. Uppkopplade fordon kräver avancerade system, något som innebär en fortsatt utveckling inom IT-området. All data som Scanias uppkopplade fordon genererar öppnar upp nya möjligheter att skräddarsy produkter, tjänster och lösningar som förbättrar effektiviteten, bränsleekonomin och säkerheten. I takt med att Scanias produkter och erbjudanden utvecklas ställs nya krav på avancerad teknologi. IT är en integrerad del av hela Scanias verksamhet och sträcker sig från infrastruktur och utveckling till underhåll och support.

Gruppen inom Scania som man kommer ingå i heter Advanced Analytics, och sitter i fräscha lokaler i Södertälje, strax söder om Stockholm. I den här rollen har du möjlighet att börja din karriär inom ett spännande område där du har alla förutsättningar att utvecklas åt det håll du själv vill!

Om teamet och rollen:

Gruppens uppgift är att stötta Scania med förmågan Advanced Analytics. Gruppen utvecklar och kommer förvalta modeller (machine learning-algoritmer). Vid framtagande av dessa använder de data som samlats in i Scanias Data Lake (Big Data-plattform på Hadoop) samt Common Data Warehouse (Oracle). För att kunna göra detta har de följande roller i gruppen: Data Scientist, Data Engineer,
Mjukvaruarkitekt/utvecklare och Delivery Manager/projektledare.

Advanced Analytics jobbar med olika former av avancerade analyser där de nyttjar Machine Learning, Deep Learning etc. För att kunna göra detta nyttjar de data från t.ex. från sina uppkopplade fordon, produktionsutrustningar, interna system men även externa som kartinformation etc. Detta för att kunna hitta nya samband i datan som man inte tidigare känner till.

Gruppen har nära samarbete med övriga verksamheter inom Scania för att möjliggöra Scanias digitaliseringsresa. Idag består gruppen av 11 personer, men man behöver växa.

Till gruppen Advanced Analytics söker vi nu en Data Engineer. Denna roll fokuserar mycket på att förstå och transferera data, bygga data pipelines och data set samt jobba med feature engineering, trimma prestanda, avhjälpa incidenter, stöttar Data Scientists mm. Man har kontaktytor både mot verksamhet och övriga IT-organisationen. Som Data Engineer kan man även utföra enklare analysarbete. I den här rollen har man stora förutsättningar att börja i en mer junior roll men så småningom kunna gå över i en roll som Data Scientist, där man arbetar mer på att bygga och träna modeller, visualisera data, hitta korrelationer i data, dra slutsatser ur data mm.

Vem är du?

Vi söker dig som är i början av ditt arbetsliv, har någon slags utbildning inom IT eller matematik, och som vill arbeta med att hantera data.

Mer specifikt söker vi dig som:
  • Har kunskap inom ett eller flera Machine Learning-språk så som Python, R eller liknande
  • Har en utbildning inom IT eller matematik från högskola eller universitet
  • Kommunicerarflytande på svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av Java eller annat objektorienterat programmeringsspråk, samt om du har erfarenhet av BI-verktyg som Power BI eller liknande.

Vi ser även gärna att du har intresse av följande:
  • Linux: command line syntax incl. Bash, awk, sed, regex men även Security, SSL/TLS, AD integration, Kerberos
  • Hadoop: YARN, HDFS, Hive, LLAP, Ambari,
  • HBase, NiFi, Kafka, Solr, Atlas, Ranger, Spark
  • SQL, HiveQL för att transformera data till tex Data Marts
Vi ser att du som person är nyfiken och öppen. Vi tror att du har lätt att skapa relationer och kan arbeta bra både i team och på egen hand. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och tycker om att arbeta med problemlösning. Dessutom är du driven och initiativtagande, finns det inte en lösning så gör du ditt bästa för att hitta en. Du är dock inte rädd att be om hjälp och aktivt leta upp den när det behövs.

Våra värderingar Passion & Execution präglar allt vi tar oss för och det är viktigt att du som blivande konsult kan identifiera dig med dessa. Mer om våra värderingar går att läsa vidare om i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/varderingar

Ansökan
Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, till olivia.olaisson@sigma.se. Vi ser fram emot att läsa den! Vid frågor gällande denna rekrytering är du varmt välkommen att kontakta rekryterare Olivia Olaisson – olivia.olaisson@sigma.se
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Konsult
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 2 sept (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak – unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Inom Sigma har vi visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Denna tjänst är en konsultrekrytering vilket innebär att du kommer vara konsult hos Sigma och efter överenskommen tid, förusatt att alla parter är nöjda, finns det möjlighet att övergå i anställning hos kund.

Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar. Blir du konsult hos oss lyssnar vi till dig, dina behov och i vilken riktning du vill utvecklas.