Junior utvecklare med intresse för IT-säkerhet

Junior utvecklare med intresse för IT-säkerhet

Läser du vid högskola eller universitet och tar examen till sommaren? Utbildar du dig inom IT och drömmer om att specialisera dig inom IT-säkerhet? Vill du dessutom vara en del i ett talangprogram? Då kan detta vara en möjlighet för dig!

Om Scania I-Talent Programme
I augusti startar höstens omgång av I-Talent Programme på
Scania och detta är en spännande möjlighet för dig att få bli en del av ett avSveriges största företag. Under programmets gång kommer du att få all utbildning och stöttning du behöver för att snabbt bli produktiv och komma in i rollen.

I-Talent Programme löper under sex månader. Du kommer att få arbeta i en specifik IT-roll och lära dig mer om Scanias produkter och verksamhet samtidigt som du ges lärarledd utbildning inom såväl tekniska som icke-tekniska områden. Till din hjälp har du också en fadder från Scania.

Efter framgångsrikt genomfört program ges du möjlighet att fortsätta din karriär inom Scania!

Om rollen
Till sektionen Connectivity Services söker vi nu en junior systemutvecklare med intresse för IT-säkerhet. Sektionen arbetar med utveckla avancerade lösningar för att skicka data och information mellan olika källor och användare. Detta inkluderar en mängd säkerhetsfunktioner för att säkerställa att data inte är manipulerat samt att det konsumeras av någon med rätt accesser och behörigheter.

Du kommer att vara en viktig del av det teamet och få möjlighet att utveckla och förvalta tjänster kopplade till hanteringen av digitala identiteter och accessrättigheter, autentiseringslösningar samt spårning av identiteters aktiviteter.

Lösningarna som sektionen utvecklar anpassas till att fungera såväl on-premises som i molnet, och används inom allt ifrån produktionen till i uppkopplade fordon.

Tjänsten är på heltid, placerad hos Scania i Södertälje och är en del av I-Talent Programme.

Vem söker vi?
Vi letar efter dig som tar eller nyligen tagit examen från högskola eller universitet, som brinner för programmering och som har ett starkt intresse för IT-säkerhet. Mer konkret tror vi att du har följande
kunskaper och erfarenheter:
  • Kunskaper inom java alternativt annat objektorienterat programmeringsspråk
  • Läst någon eller några kurser inom IT-säkerhet och har ett tydligt intresse för området
  • Erfarenhet av Linux samt nätverkslösningar är starkt meriterande
För att passa för tjänsten behöver du vidare kunna jobba såväl självständigt som i team, ha en stark analytisk förmåga samt kommunicera obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Ansökan
Är du intresserad av att kickstarta din karriär tillsammans med Scania och Sigma Young Talent och tycker att ovanstående tjänst är något för dig? I sådana fall vill vi att du ansöker genom att skicka din CV till italent@sigma.se.

Om du har några frågor om rollen, tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Olivia Olaisson (070-265 92 31).

Vi ser fram emot din ansökan!

About Scania
Scania is a part of Volkswagen Truck & Bus GmbH and one of the world´s leading manufacturers of trucks and buses for heavy transport applications. Scania is also leading provider of industrial and marine engines. Service-related products account for a growing proportion of the company´s operations, assuring Scania customers of cost-effective transport solutions and maximum uptime. Scania also offers financial services. Employing some 44,000 people, the company operates in about 100 countries. Research and development activities are concentrated in Sweden, while production takes place in Europe and South America, with facilities for global interchange of both components and complete vehicles. In 2015, net sales totalled SEK 95 billion and net income amounted to SEK 6.8 billion.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Konsult
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 27 juli (35 dagar kvar)