System Analyst – Production & Logistics

System Analyst – Production & Logistics

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vill du arbeta med Scanias globala system för produktion och logistik? Är du en driven, lösningsinriktad och kommunikativ person? Vi söker dig som har god förståelse för processer inom produktion och logistik och som redan idag arbetar med systemförvaltning eller utveckling alternativt har ett starkt IT-intresse och vilja att utvecklas vidare.

DIN VARDAG

I rollen som System Analyst kommer du att arbeta med Scanias globala produktions- och logistikplattform. Vardagen innebär omväxling, teamwork i ett öppet klimat, nära samarbete med verksamheten och fokus på värdeskapande för användarna. Du blir en del i utmaningen att hantera ett system som är navet i produktions- och logistikflödet och som har beröringar mot många andra system. Du förväntas:
  • arbeta med projektledning, krav, tekniska lösningar och implementation av dessa på plattformen.
  • arbeta med tekniker såsom Oracle Forms, databaser och integrationer.
  • driva projekt nära produktionen i avseende att lösa systemproblem, hantera förändringar och optimera systemet
  • utveckla en del själv, om du har intresse för det
  • på sikt vara delaktig i implementationen av ny produktionsplattform (SAP)
Du blir en del av ett självorganiserande team med kompetenta och drivna kollegor i en diversifierad och mångkulturell miljö.

Scania värnar om sina medarbetares framgång och lägger stor vikt vid långsiktighet och att erbjuda karriärmöjligheter internt. Koncernspråket är engelska.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som vill ta ansvar, vara med och påverka och fortsätta att utvecklas. För att lyckas i den här rollen krävs erfarenhet från produktion och/eller logistik då vi ser verksamhetsförståelsen som mycket viktig. Har du erfarenhet inom systemförvaltning eller utveckling och kanske till och med Oracle-tekniker ser vi det som positivt. Du kan även ha erfarenhet från verksamhetssidan inom produktion/logistik, ha ett starkt IT-intresse samt vilja att utvecklas vidare inom ett nytt område.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, att du har ett driv, en nyfikenhet och ett lösningsinriktat sätt. Du är analytisk, relationsbyggande och kommunikativ. Du har även en god samarbetsförmåga och ett prestigelöst tankesätt.
Mer info
Kontaktperson Jenny Nilsson
Telefon 070-3018279
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 12 sept (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania is a world-leading provider of transport solutions. Together with our partners and customers we are driving the shift towards a sustainable transport system. In 2016, we delivered 73,100 trucks, 8,300 buses as well as 7,800 industrial and marine engines to our customers. Net sales totaled nearly SEK 104 billion, of which about 20 percent were services-related. Founded in 1891, Scania now operates in more than 100 countries and employs some 46,000 people. Research and development are concentrated to Sweden, with branches in Brazil and India. Production takes place in Europe, Latin America and Asia, with regional production centers in Africa, Asia and Eurasia. Scania is part of Volkswagen Truck & Bus GmbH. For more information visit www.scania.com.