Lösningsarkitekt Finance IT till Scania

Lösningsarkitekt Finance IT till Scania

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Nu finns möjligheten att bli en del av Finance IT då vi söker två nya kollegor till roller som lösningsarkitekter. Du kommer in i ett intensivt och spännande skede där Scania digitaliseras och Finance står inför ett teknikskifte. Vi söker dig som vill vara med och påverka, ta fram smarta lösningar på komplexa verksamhetsbehov och fortsätta att utvecklas med oss.

DIN VARDAG

Som lösningsarkitekt ansvarar du för helhetsbilden av de globala systemen inom "Change Management, Financial Services och Treasury" eller "Purchase to Pay". Att utmana verksamheten i deras behov och omsätta krav till effektiva och förvaltningsbara tekniska lösningar är starkt motiverande för dig. Vardagen här är omväxlande med delaktighet i större projekt eller mindre utredningar. Du är delaktig i strategisk roadmap för systemmiljön och arbetar i hela livscykeln, från krav, implementation, fortsatt utveckling till förvaltning samt workshops, dokumentation och upphandlingar. Du kommer främst att arbeta med standardapplikationer och Microsoft-baserade system, men teknikerna kan variera mycket. Intressanta utmaningar finns i arbetet med integrationer och den komplexitet det medför, men även i cloud och implementeringen av nya system.

Du blir en del av ett kompetent team som har ett bra samarbete, positiv kultur och agilt tänk. Scania värnar om sina medarbetare och lägger stort värde i att skapa långsiktighet med goda utvecklingsmöjligheter internt. Koncernspråket är engelska.

VEM ÄR DU?

Genom din breda erfarenhet och kompetens kan du snabbt sätta dig in i verksamhetens behov och problemställningar för att skapa dig en förståelse och en helhetslösning. Du har som minst tre till fem års erfarenhet som lösningsarkitekt eller liknande roll och är trygg i olika metoder och processer, modellering och ett agilt arbetssätt. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med finansiella system och ekonomiska processer samt har erfarenhet av integrationer och cloud.

Som person är du lyhörd och duktig på att hantera olika perspektiv och åsikter, likväl som att du är trygg med dina åsikter och kan argumentera för det du tror på. Du är strategisk och mån om kvalitativa lösningar och trivs i en roll som innebär ansvar och initiativtagande. Att samarbeta med andra trivs du med då du är social, kommunikativ samt öppen med att dela med dig av din kunskap.
Mer info
Kontaktperson Jenny Nilsson
Telefon +46703018279
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 3 nov (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania is a world-leading provider of transport solutions. Together with our partners and customers we are driving the shift towards a sustainable transport system. In 2016, we delivered 73,100 trucks, 8,300 buses as well as 7,800 industrial and marine engines to our customers. Net sales totaled nearly SEK 104 billion, of which about 20 percent were services-related. Founded in 1891, Scania now operates in more than 100 countries and employs some 46,000 people. Research and development are concentrated to Sweden, with branches in Brazil and India. Production takes place in Europe, Latin America and Asia, with regional production centers in Africa, Asia and Eurasia. Scania is part of Volkswagen Truck & Bus GmbH. For more information visit www.scania.com.