Trygg redovisningsekonom till Scania Chassi, Södertälje

Trygg redovisningsekonom till Scania Chassi, Södertälje

Vi rekryterar för Scanias räkning en redovisningsekonom som ska vara del av ett team som arbetar med redovisning, konsolidering och rapportering för Scania Chassi. Som redovisningsekonom ska du ha en aktiv del i den kontinuerliga utvecklingen av flödena inom redovisning och rapportering. På produktionsenheten arbetar cirka 1400 medarbetare och har en årlig produktionsvolym om ca. 13 000 lastbilar och 3000 bussar. I rollen som redovisningsekonom kommer du till en början vara placerad på produktionsenheten för att sedan fortsatt arbeta mot enheten men i sällskap av ett Finance team centralt inom Scania.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för redovisning av huvudbok och rapportering för Scania Chassis produktionsenhet tillsammans med två kollegor
  • Konsolidering av fyra bolag och rapportering av finansiellt resultat
  • Resultaträkning och balansräkning
  • Utveckling för att säkerställa högkvalitativt resultat och effektivitet i rapporteringen
  • Delaktighet i tvärfunktionella projekt inom redovisning och rapportering
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från redovisningsprocessen - från ax till limpa samt har arbetat operativt med månadsbokslut. Det är fördelaktigt, men inte ett krav med en tidigare yrkesutbildning inom ekonomi och/eller redovisning. Du har varit delaktig i månadsrapportering eller resultatrapportering tidigare. Du har verkat i en miljö där du har varit del i förbättrings- eller förändringsprojekt kopplat till ekonomi. Du är trygg i att arbeta i system och Excel samt att det är meriterande om du tidigare har arbetat med Hyperion HFM eller Oracle Financials. Har du arbetat mot, eller varit del utav, ett Service Center kopplat till redovisning och rapportering är det en bonus. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal samt skrift.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som redovisningsekonom är det viktigt att du är flexibel både i arbete och tanke. Du uppskattar att arbeta i en föränderlig miljö där du ser en tjusning i att få vara en del i att bidra till effektivare arbetssätt och driva fram nya rutiner. Du är ansvarstagande, tycker om att ha god ordning och lägger energi för att nå uppsatta mål. Vidare är du en god team-player och tycker om samarbete, då du kommer arbeta tillsammans med medarbetare från flera områden inom Scania. Du kan ta egna initiativ och tycker om att arbeta med att effektivisera ditt arbete.

Vad erbjuder Scania dig?

Scania erbjuden en stimulerande och utmanade roll i en dynamisk arbetsmiljö. Tjänsten erbjuder en framgångsrik kandidat en solid grund för vidareutveckling inom Scania.

Placeringsort: Södertälje

Om Scania

Scania is one of the world's leading manufacturers of trucks and buses for heavy transport applications, and of industrial and marine engines. Service-related products account for a growing proportion of the company's operations, assuring Scania customers of cost-effective transport solutions and maximum uptime. Scania also offers financial services. Employing some 50,000 people, the company operates in about 100 countries. Research and development activities are concentrated in Sweden, while production takes place in Europe and South America, with facilities for global interchange of both components and complete vehicles. In 2017, net sales totaled SEK 119.7 billion and net income amounted to SEK 8.7 billion.


I denna rekryteringsprocess samarbetar Scania med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningsspecialist, finansiell controller
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)