Group Financial Controller till Scania, Södertälje

Group Financial Controller till Scania, Södertälje

Om företaget

Scania is a world-leading provider of transport solutions, including trucks and buses for heavy transport applications combined with an extensive product-related service offering. Scania offers vehicle financing, insurance and rental services to enable our customers to focus on their core business. Scania is also a leading provider of industrial and marine engines. In 2019, we delivered 91,700 trucks, 7,800 buses as well as 10,200 industrial and marine engines to our customers. Net sales totalled to over SEK 152 billion, of which about 20 percent were services-related. Founded in 1891, Scania now operates in more than 100 countries and employes some 51,000 people. Research and development are concentrated in Sweden, with branches in Brazil and India. Production takes place in Europe, Latin America and Asia, with regional production centers in Africa, Asia and Aurasia. Scania is part of TRATON SE.

Om tjänsten

Är du redo för nästa steg i karriären och vill arbeta på koncernnivå på ett av Sveriges största och producerande bolag där du får möjlighet att fortsätta att utvecklas och bidra med din specialistkompetens?

SJR rekryterar just nu en Group Financial Controller till Scanias huvudkontor i Södertälje. Som Group Financial Controller ingår du i Group Financial Reporting som är en funktion inom Scanias koncernstab Corporate Control. Som Group Financial Controller kommer du att vara delaktig i koncernredovisning och konsolidering av Scaniakoncernen. Det systemstöd som används är Hyperion Financial Management (HFM) och SAP. Som Group Financial Controller kommer du att arbeta nära ett femtontal kollegor och du rapporterar till Head of Group Financial Reporting Legal.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:
  • Konsolidering och månadsrapportering till moderbolaget Traton i koncernrapporteringssystemet VoKUs (SAP BCS)
  • Ansvarig för att samordna och driva förändringskrav gällande månadsrapporteringen
  • Ansvarig för arbetet med att implementera process/dokumentation för internkontroll
  • Avstämningar och analys av resultat och balansräkning i månadsbokslut
  • Årsredovisningsarbete
  • Analyser och utredningar
  • Identifiera och implementera processförbättringar
  • Löpande ad hoc uppgifter
Din bakgrund

Vi söker dig med en högskoleexamen inom ekonomi och som har flera års erfarenhet av koncernrapportering och koncernredovisning från en större internationell koncern. Alternativt att du har några års erfarenhet från revisionsarbete från någon av de större revisionsbyråerna där du har erfarenhet av att ha granskat större koncerner. Du är van att arbeta med rapporterings- och redovisningsapplikationer samt är en erfaren användare av Excel. Eftersom Scania arbetar i en internationell miljö så är det viktigt att du behärskar att kommunicera på engelska och svenska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

I tjänsten som Group Financial Controller på Scania så behöver du ha en analytisk problemlösningsförmåga för att kunna hitta logiska lösningar på komplexa problem. För att lyckas i rollen behöver du också kunna fokusera på detaljer utan att förlora greppet om helhetsbilden. Vidare behöver du ha en god samarbetsförmåga och även kunna självständigt med egna arbetsuppgifter. Du har en serviceinriktad och lösningsorienterad approach och trivs i en roll med flera kontaktytor där du får dra nytta av dina sociala och kommunikativa färdigheter. Rollen kräver också att du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt.

Scania erbjuder

Förutom att detta är en kvalificerad och stimulerande roll på koncernnivå inom Scania så kommer du ingå i ett team av kompetenta kollegor och där du kommer att ingå i en företagskultur som präglas av ett gott samarbete och trivsel. Andra förmåner och fördelar med tjänsten är att vi är ett stort producerande bolag vilket innebär att det finns stora karriär- och utvecklingsmöjligheter, flexibel arbetstid, bonus och en träningsanläggning. Om du bor i Stockholm kan vi erbjuda dig busstransport med Scania Job Express.

Ansökan

I denna rekrytering har Scania valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Group Financial Controller
Mer info
Kontaktperson Karin Van Egeraat
Telefon 070-4715908
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 juni 2021 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.