Group Accounting Specialist till Scania, Södertälje

Group Accounting Specialist till Scania, Södertälje

Om företaget

Scania is a world-leading provider of transport solutions, including trucks and buses for heavy transport applications combined with an extensive product-related service offering. Scania offers vehicle financing, insurance and rental services to enable our customers to focus on their core business. Scania is also a leading provider of industrial and marine engines. In 2019, we delivered 91,700 trucks, 7,800 buses as well as 10,200 industrial and marine engines to our customers. Net sales totalled to over SEK 152 billion, of which about 20 percent were services-related. Founded in 1891, Scania now operates in more than 100 countries and employes some 51,000 people. Research and development are concentrated in Sweden, with branches in Brazil and India. Production takes place in Europe, Latin America and Asia, with regional production centers in Africa, Asia and Aurasia. Scania is part of TRATON SE.

Om tjänsten

Är du genuint intresserad av koncernredovisning, regelverksfrågor och är redo för nästa steg i karriären? SJR rekryterar just nu en Group Accounting Specialist till Scania som är ett av Sveriges största bolag där du får möjlighet att fortsätta att utvecklas och bidra med din specialistkompetens.

Som Group Accounting Specialist på Scania kommer du ingå i funktionen Group Reporting and Control som är en avdelning inom Corporate Control, vilken är ansvarig för koncernredovisning, konsolidering och finansiell uppföljning av Scaniakoncernen. Leveranser från avdelningen inkluderar rapporter och analyser av det finansiella utfallet för Scaniakoncernen till Scanias CFO och ledning såväl som rapportering till moderbolaget Traton AG och publika rapporter till marknaden. Uppdragen ställer krav på relevant finansiell information, kvalitet och leveranser i tid.

Som Group Accounting Specialist kommer du att arbeta nära ett femtontal kollegor och du rapporterar till Head of Group Financial Reporting Operational.

Arbetsuppgifterna innefattar i huvudsak:
  • Bevaka förändringar avseende IFRS och dess eventuella konsekvenser
  • Att vara kontaktperson avseende IFRS-frågor mot Traton/Volkswagen
  • Ansvara för, samt koordinera arbetet med årsredovisning
  • Som specialist delta i projekt och komplexa transaktioner
  • Driva informations- och utbildningsfrågor avseende koncernredovisning och IFRS
  • Arbete med Scanias Financial Reporting Guide
  • Delta i Scanias månatliga koncernbokslutsprocess
  • Delta i vidareutveckling av externredovisning och ledningsinformation
  • Representera Scania i Näringslivets Redovisningsgrupp (NRG) och dess arbetsutskott
Det systemstöd som används i Koncernrapportering och konsolidering sker i både Oracle Hyperion Financial Management (HFM) och SAP BCS (Volkswagens applikation VoKUs)

Tjänsten är placerad på Scania's kontor i Södertälje.

Din Profil

Vi söker dig som är civilekonom med inriktning redovisning eller ekonomistyrning och som har några års erfarenhet av koncernredovisning och aktivt har arbetat med IFRS-frågor. Alternativt att du arbetar på någon av de större revisionsbyråerna där du har erfarenhet som redovisningsspecialist eller som revisionsmedarbetare och därtill har ett genuint intresse av IFRS-frågor. Du är en van systemanvändare, helst även av koncernrapporteringssystem, behärskar Microsoft Excel och Power Point. Du uttrycker dig väl på engelska och svenska i både tal och skrift.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, noggrann och har en problemlösande analysförmåga. Du är självgående och tar egna initiativ att söka efter information för att på bästa sätt lösa dina arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och en duktig kommunikatör som trivs med att arbeta i högt tempo under uppsatta tidsramar. Vi tror du har viljan att förändra och påverka processer i vår dagliga verksamhet.

Scania erbjuder

Förutom att detta är en kvalificerad och stimulerande specialistroll på koncernnivå inom Scania så kommer du ingå i ett team av kompetenta kollegor och där du kommer att ingå i en företagskultur som präglas av ett gott samarbete och trivsel. Andra förmåner och fördelar med tjänsten är att vi är ett stort producerande bolag vilket innebär att det finns stora karriär- och utvecklingsmöjligheter, flexibel arbetstid, bonus och en träningsanläggning. Om du bor i Stockholm kan vi erbjuda dig busstransport med Scania Job Express.

Ansökan

I denna rekrytering har Scania valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande så sök gärna så snart som möjligt.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Group Accounting Specialist
Mer info
Kontaktperson Karin Van Egeraat
Telefon 070-4715908
Område Södertälje
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 juni 2021 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.