Vill du jobba med autonoma lastbilar och elschema?

Vill du jobba med autonoma lastbilar och elschema?

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

En stor del av denna spännande utveckling sker inom utveckling av autonoma fordon. Vi står inför utmaningen att gå från att bygga prototypfordon till att industrialisera vår spännande produkt. Vill du jobba med teknik i branschens framkant, arbeta tvärfunktionellt varje dag och jobba i ett team med härlig stämning? Då kan detta vara jobbet för dig!

I denna tjänst har du möjligheten att vara med på resan att vidareutveckla branschens bästa och mest tillförlitliga elsystem för att möta framtidens behov av autonoma fordon.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett team (EPVI) som tillsammans ska ta fram kablage till autonoma lastbilar. Vi jobbar tätt ihop med andra konstruktörer inom andra områden, inköp och produktion för att ta fram en helt ny typ av produkt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter går ut på att tolka elsystemets behov och funktion i form av ett elschema för att sedan skapa underlag för kablageartiklar. Fokuset ligger på att lösa problem kreativt och ta fram nya metoder.

Vi är ett team som trivs med att arbeta med varandra och alla bjuder på sig själva. Samtidigt finns det en bra kultur av att vilja göra ett bra jobb och en sund stolthet i att leverera bra lösningar. Det är lätt att få in nya medarbetare på gruppen då alla ställer upp och hjälper till med att svara på funderingar och att hjälpa varandra i problemlösning.

Din profil

Du tycker om att kommunicera och trivs med att ha många kontaktytor och projekt på gång. Du är förmodligen högskole- eller civilingenjör som har grundläggande kunskaper inom elektronik och tycker om att förstå hur ditt område är kopplat till andras. Då kommunikation är en viktig del i rollen behöver du behärska både svenska och engelska i tal och skrift. Du tycker om att driva frågor och kan med fördel inspirera och få med dig dina kollegor.

Det här en grupp du kan trivas och växa i!

Kontaktinformation

Vid frågor, vänligen kontakta Annika Pysing på +46-8-553 851 74. Annika nås lättast under någon av följande tre tider, måndag 22 februari mellan 17:00-18:00, torsdag 25 februari 15:30-16:30 eller tisdag 2 mars 16:00-17:00.

Ansökan

Vänligen ansök genom att bifoga CV, betygskopior och svara på urvalsfrågor. Inget personligt brev behövs, varför du under rubriken för personligt brev laddar upp ditt CV på nytt eller lämnar fritext formuläret tomt. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi ser framemot att läsa din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.