Vi söker en driven ingenjör som brinner för kvalitet.

Vi söker en driven ingenjör som brinner för kvalitet.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en person som brinner för kvalitet samt ett driv för att göra våra fordon ännu bättre? Vill du ha en central roll inom produktuppföljning och agera länken mellan våra produkters användare R&D? Vill du föra kundens talan in till R&D? I sådana fall så är den här tjänsten riktad till just dig.

Arbetsuppgifter

Gruppen ansvarar för hela elsystemet i våra fordon. Allt från belysning och batterier till mjukvara hos styrenheter och SOPS hanteras av oss. Som en del av gruppen så får du ansvaret för vissa av dessa komponenter.

Din utmaning är att utreda inrapporterade kvalitetsbrister för dessa komponenter, avgöra eventuell orsak och omfattning. Detta innebär analyser på kundfordon direkt ute på marknaden med regelbundna distributörskontakter. Du är ansvarig att löpande informera om identifierade avvikelser och rekommendera eftermarknadsåtgärd.

Till din hjälp har du Scanias globala felrapporteringssystem, statistik samt dina personliga kontakter med marknaden, interna nätverk samt våra leverantörer.

Mixen av teknik, kommunikation samt förståelsen för hur våra kunder nyttjar våra produkter ger en bra möjlighet till personlig utveckling.

Din profil

Arbetet är självständigt och utåtriktat vilket innebär att du ska ha lätt för att skapa nya kontakter. Täta kontakter med våra distributörer/återförsäljare, utvecklingsavdelningar och leverantörer kräver goda kunskaper i engelska, såväl skriftligt som muntligt. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Tidigare erfarenhet från arbete med fordonselektronik är meriterande.

Tjänsten innebär en del resor - främst vid undersökningar och fördjupningar inom ditt eget ansvarsområde. Du styr detta till stor del själv med allt från 5 till 25 resdagar per år.

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

Utbildning

Civilingenjör alternativt högskoleingenjör.

Är du nyutexaminerad? Då kan detta vara en väg in för dig.

Ytterligare information

Välkommen att kontakta Johan Wilhelmsson, Chef YQE, fältkvalitet elektronik, tel. 08-553 894 68 alt. 070-238 19 78

Tjänsten är ett vikariat under ett års tid.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och relevanta betyg/intyg.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 21 mars (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.