Vi söker en Provningsingenjör inom Systemutveckling

Vi söker en Provningsingenjör inom Systemutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Den ökade komplexiteten hos tyngre fordon ställer allt högre krav på den tekniska informationen. Avdelningen Vehicle Service Information, levererar information och tjänster som får eftermarknaden att snurra. Där ingår service och underhållsverktygen SDP3 (diagnos) och MULTI (verkstadshandbok) vilka har bidragit till att Scania har en världsledande position inom service och underhåll.

Dina arbetsuppgifter

Som provningsingenjör hos oss kommer du ha en drivande roll i uppstarten och utvecklingen av testverksamheten. Vi ser dig som en viktig kugge i maskineriet för kvalitetssäkringen av våra eftermarknadsprodukter. Arbetet kommer att ske vid och i fordon, både lastbilar och bussar men även vid testriggar.

Din profil

Vi söker en person med stark egen drivkraft som har god samarbetsförmåga och som har lätt att bygga upp och verka i nätverk. Vi värdesätter en positiv och ödmjuk syn, nyfikenhet och teknikintresse.

Vi ser att du är högskoleingenjör inom mekatronik, elektronik, datateknik eller har motsvarande kunskap/kompetens. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

B-körkort är ett krav, C- eller D-kort är meriterande. Även tidigare erfarenhet från provning (ISTQB) och/eller Scanias mjukvaruverktyg XCOM, Gadget mfl är meriterande.

Ytterligare information

Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Gruppchef Tomas Peltonen +46855351424.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 1 maj 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.