Vi söker en Initiativrik Product Owner

Vi söker en Initiativrik Product Owner

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Just nu pågår en spännande utveckling av Scanias tjänster. Fordonsflottorna behöver vara tillgängliga och effektiva för att vara hållbara. Informationen behöver vara digitaliserad, korrekt och uppdaterad. Vi i gruppen ”IT Coordination and Architecture” ser till att förutsättningarna för detta finns.

Din roll

Som Product Owner hos oss får du möjlighet att utöka dina kunskaper om agilt produktägarskap och om informationslösningar som hanterar komplext data. Vi gör det tillsammans med våra intressenter i en lärande process som bygger på ständiga förbättringar. Rollen är mångsidig och innebär att samtidigt förstå våra långsiktiga behov, koordinera arbetet med att konkretisera, förfina och prioritera dem samt att stödja framtagande och genomförande av lösningar.

Tillsammans med övriga på avdelningen Vehicle Service Information och med våra leverantörer tar vi fram digitaliserade lösningar för reservdelsutbud och planerings- och genomförandestöd åt våra verkstäder.

Är det här du?

Vi söker en självgående och engagerad person som gillar att lösa upp knutar och att se till att vi kommer framåt. Du trivs med att jobba i ett glatt, prestigelöst team där man jobbar samordnat och samtidigt självständigt.

Du är idag PO eller projektledare eller har en teknisk bakgrund kompletterad med ett övergripande ansvarstagande. Du är uthållig och en aning ihärdig när det gäller att hitta och genomföra förbättringar.

Tekniskt sett så jobbar vi med informationsarkitektur och PDM (Product Data Management). Erfarenhet inom dessa områden och erfarenhet från Scania och IT- eller fordons-industrin är meriterande, liksom förmåga till abstraktion och organisering.

Du har relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet.

För att nå bästa resultat strävar vi efter mångfald och välkomnar alla sökande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med

Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna Emanuel Eklund, gruppchef YSEC

08-553 811 89.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.