Vi söker dig som vill utveckla framtidens servicemetoder!

Vi söker dig som vill utveckla framtidens servicemetoder!

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

16 000 mekaniker underhåller, felsöker och reparerar dagligen Scaniafordon världen över. Med högt ställda krav på drifttid samt reparations- och underhållskostnad behövs relevant och högklassig teknikinformation. Vehicle Service Information, en avdelning inom Scanias utvecklingsavdelning, ansvarar för att utveckla marknadens bästa servicemarknadsstöd och servicevänliga produkter.

Gruppen Transmission and Electrification Service Information ansvarar för att ta fram funktionsbeskrivningar och reparations- och felsökningsinformation för elektrifierad drivlina, växellådor och axlar och söker nu en utvecklingsingenjör som vill vara med att skapa framtidens teknikinformation.

Dina arbetsuppgifter
Din uppgift är att vara mekanikerns röst i utvecklingsprojekten. Dina leveranser påverkar direkt mekanikerns vardag världen över och är en viktig förutsättning för lönsamheten på servicemarknaden. Du kommer ha många interna och externa kontakter.

Som utvecklingsingenjör deltar du dagligen i nyutvecklingsprojekt med fokus slutproduktens hantering på servicemarknad. Du kravställer konstruktioner och utvecklar idéer för att kunna ta fram de bästa och mest kostnadseffektiva felsöknings-, reparations- och servicemetoderna. En övervägande del av metodframtagningen sker digitalt i verktyget CATIA.

Din profil
Vi söker en praktiskt lagd högskole- eller civilingenjör, gärna med kunskaper från verkstadsarbete med fordon. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du analytisk och kan självständigt driva ärenden i utvecklingsprojekt på ett metodiskt och strukturerat sätt. Du är utåtriktad, teknikintresserad, har lätt att förstå tvärfunktionella behov och har engagemang för att hitta bästa lösning för alla parter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från CATIA eller liknande CAD-program. Har du dessutom utbildning i, eller har jobbat med DELMIA eller annan simuleringsmjukvara, är det meriterande. Tidigare erfarenhet inom teknikområdena växellåda, axlar eller elektrifierad drivlina värdesätts.

B körkort är ett krav - C och/eller D är meriterande.

För mer information
För ytterligare information, kontakta gärna Patrik Bergman, gruppchef, tel 08-55354006

Din ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, cv och relevanta betyg/intyg.
Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.