Verkstadschef till Cummins Scania

Verkstadschef till Cummins Scania

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania har tillsammans med Cummins INC ett Joint Venture för utveckling och produktion av XPI insprutningssystem. JV’t innehåller ett flertal funktioner såsom utveckling, bearbetning, montering, provning och har verksamhet i Juárez Mexiko, Columbus IN USA och i Södertälje. Verksamheten i Södertälje har sett en fantastisk tillväxt under de senaste åren och i takt med att vi växer så utökar vi nu med en Verkstadschef för montering i Södertälje.

Letar du nya utmaningar? Är du kreativ, drivande, och har erfarenhet av produktionsledning och Lean / SPS? Är du en erkänt duktig ledare och intresserad av att bredda ditt kunnande i en internationell miljö? Då ska du söka jobb hos oss!

Vill du arbeta med hållbara och effektiva transportsystem?
Som Verkstadschef för området Montering kommer du att leda och utveckla ett team inriktat på att möta kundens högt ställda krav på kvalitet och leverans av produkter med stor komplexitet. En nyckelkomponent för att möta den utmaningen är ett ledarskap som skapar engagemang genom att vara närvarande i verksamheten, visa intresse för detaljerna och samtidigt förstå sammanhanget. Du kommer att vara en viktig spelare i vårt globala arbete där inte minst samarbetet med vår systerverksamhet i Mexiko kommer att spela en viktig roll.

Du ingår i den operativa ledningsgruppen och rapporterar till Produktionschef.

Vi erbjuder dig inte bara ett spännande och utvecklande arbete med att jobba för en fortsatt positiv utveckling av en relativt ny verksamhet inom Scania, utan även stor möjlighet att vara med och påverka XPI´s globala resultat.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
  • Leda gruppen av 4 Gruppchefer
  • Kvalitets- och budgetuppföljning
  • Samarbete med gränssnitt i Sverige, USA och Mexiko
Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar The Scania Way och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Läs gärna mer om Produktion och Logistik Scania Södertälje

Har du den här bakgrunden?
  • Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med en gedigen erfarenhet av utrustning med hög tekniknivå
  • Du har ett stort ledarskapsintresse och förmågan att kunna balansera teknik med ledarskapsfrågor
  • Du har tidigare haft ledarskapsuppdrag, är trygg i ditt ledarskap och vågar testa nya idéer
  • Du har stor förmåga och vilja att inspirera och engagera dina medarbetare och i din roll fungerar du både som chef, ledare och tränare.
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift ett krav
Är det här du?
För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du som söker har ett stort engagemang och erfarenhet från produktion i ledande ställning samt drivande inom SPS och metodutveckling.

Du har en kommunikativ och serviceinriktad personlighet, har förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv men kan även arbeta igenom detaljerna.

Ta reda på mer!
Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Södertälje. Du arbetar kontorstider, måndag-fredag med möjlighet till flex.

Ytterligare information
Du är välkommen att kontakta Malin Malmbrandt, 08-553 830 89.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval och Intervjuer kommer att ske löpande.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 26 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.