Verksamhetsnära systemförvaltare lön

Verksamhetsnära systemförvaltare lön

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Avdelningen Human Resources System Support tillhör Scanias centrala personalfunktion i Sverige och består av systemförvaltare för Scanias HR-system i Sverige. Gruppen består av tio medarbetare varav tre är systemförvaltare för vårt lönesystem. Avdelningen arbetar med förvaltning, support och utbildning. Idag hanteras sju system och ett antal moduler med varierande storlek och omfattning. Vi har sen fyra månader bytt lönesystem och arbetar numera i Aditro L.

En av våra medarbetare går nu vidare i annan befattning inom HR-området och vi letar nu efter en ersättare.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av att tillsammans med nuvarande systemförvaltare ansvara för den verksamhetsnära förvaltningen av framför allt lönesystemet.

I systemförvaltarrollen ingår:
  • Att fungera som beställare mot leverantör och intern IT
  • Koordinering, förändrings- och utvecklingsarbete
  • Analyser av verksamhetskrav
  • Testning och dokumentation
  • Systemsupport till verksamheten
  • Planering och genomförande av månatliga lönekörningar samt under året förkommande bearbetningar
  • Administration av systeminställningar, behörigheter och rapporter
Din profil

Du har relevant högskoleutbildning inom IT och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har erfarenhet av HR/lön system. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Som person har du tålamod, är driven, serviceinriktad och strukturerad. Du gillar att hitta lösningar och har lätt för att sätta dig in i nya flöden och situationer. Du arbetar lika bra i team som självständigt och klarar av parallella arbetsuppgifter. Du är lyhörd för kunders behov och önskemål.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete inom system- och löneområdet med stora möjligheter att vara med och påverka vår resa mot hållbara systemlösningar och metoder.

Ytterligare information

Välkommen att kontakta Niklas Åbrink (chef), 08-553 504 07 för mer information om tjänsten.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt men inte senare än 1 oktober 2018. Urvalsprocessen kommer pågå parallellt under ansökningsperioden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 1 okt (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.