Utvecklingsingenjör till servicemarknad – Grundmotor

Utvecklingsingenjör till servicemarknad – Grundmotor

Är du utvecklingsingenjör med intresse för förbränningsmotorer och vill vara en del i Scanias resa mot att bli ”leader in sustainable transport solutions”?

Vi på gruppen Base engine and component methods ansvarar för information och servicemetoder för Scanias förbränningsmotorer och söker nu en utvecklingsingenjör som vill vara med och skapa världens bästa motor för en mekaniker.

Att vara utvecklingsingenjör inom servicemarknad innebär en kombination av att få arbeta med hela system, i projektens alla faser, med produkter både digitalt och fysiskt och med kunden i fokus får man en god förståelse för produkten och affären som helhet.

14 500 mekaniker underhåller, felsöker och reparerar dagligen Scaniafordon och motorer världen över. I en bransch där kunden får allt mindre marginaler på sina tjänster ställs allt högre krav på drifttid samt låga reparations- och underhållskostnader. Vi på avdelningen Vehicle Service Information ansvarar för att ta fram det stöd som behövs. Genom nära samarbete med övriga utvecklingsavdelningar utformar vi marknadens bästa servicemarknadsstöd och servicevänliga produkter.

Om tjänsten

Din uppgift är att vara mekanikerns röst i utvecklingsprojektens alla delar och representera servicemarknadens intressen och perspektiv under utvecklingen. Det betyder ett nära samarbete med konstruerande grupper. Dina leveranser påverkar direkt mekanikerns vardag världen över och är en viktig förutsättning för lönsamheten på servicemarknaden, såväl för kunden som för Scania.

Som utvecklingsingenjör deltar du dagligen i utvecklingsprojekt med fokus på servicemarknad. Du kravställer konstruktioner och utvecklar idéer för att kunna ta fram de bästa och mest kostnadseffektiva felsöknings-, reparations- och servicemetoderna.
En allt större del av metodframtagningen sker digitalt, men flera moment innebär arbete med fysiska produkter och prototyper i verkstadsmiljö.

Din profil
  • Vi söker dig som är en praktiskt lagd högskole- eller civilingenjör med ett stort teknikintresse.
  • Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • Du är analytisk, driven, metodiskt och strukturerad.
  • Du har B körkort
Meriterande
  • Du har kunskaper från verkstadsarbete med fordon.
  • Du har erfarenhet från CATIA eller liknande CAD-program.
  • Du har erfarenhet från DELMIA eller annan simuleringsmjukvara för digital montering/demontering.
  • Erfarenhet om förbränningsmotorer värdesätts.
  • C och/eller D körkort är meriterande.
För mer information, kontakta gärna
Maria Edlund, gruppchef, Base Engine and Component Methods, maria.edlund@scania.com, 08-553 526 31

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.