Utvecklingsingenjör till sektionen engine dynamics inom motorutveckling

Utvecklingsingenjör till sektionen engine dynamics inom motorutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Sektionen Engine Dynamics ansvarar för rörliga artiklar i våra motorer och gruppen Engine Dynamics Crank System ansvarar specifikt för lager, vevaxel, vevstakar, svängningsdämpare, svänghjul och balansaxlar. Fokus för tjänsten är i första hand konstruktion av vevstakar men även andra uppgifter förekommer. Vi är en liten grupp om 7-8 personer där vi hjälps åt med våra uppdrag, de flesta har lång erfarenhet av utvecklingsarbete. Gruppen och sektionen står inför många nya utmaningar i stora nya projekt för att göra våra motorer allt mer miljövänliga med minskat koldioxidutsläpp och anpassade till alternativa bränslen såsom HVO, FAME, biogas och etanol.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i första hand att arbeta med utveckling av vevstakar och dess bussning. Just nu händer mycket inom området där det ställs allt högre krav på våra material för att våra motorer ska bli än mer miljövänliga genom att minska bränsleförbrukningen, effektivisera förbränningen och klara start/stopp-metodik.

Du kommer att utveckla och konstruera våra artiklar, arbeta tvärfunktionellt och har kontinuerlig kommunikation med våra produktionsavdelningar, bearbetning och montering, inköpare och leverantörer. Tillsammans med provansvariga utformar och utvecklar du provmetoder, kravspecifikationer och analyserar provningsresultat.

Du kommer att få utbildning i vårt CAD-verktyg Catia V5 och övrig utbildning vid behov.

Din profil

Du är högskoleingenjör eller civilingenjör och vill specialisera dig och ta ansvar för ditt område och dina uppdrag. Provningserfarenhet och/eller konstruktionserfarenhet är meriterande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För mer information

Kontakta gärna Anna Andersson, gruppchef, 08-553 815 01.

Ansökan

Sök via vår hemsida HR InLine/Jobbsök på Scania.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.