Utvecklingsingenjör specialiserad inom Underhåll

Utvecklingsingenjör specialiserad inom Underhåll

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Organisation

På Scania Industrial Maintenance AB, söker vi en Utvecklingsingenjör specialiserad inom underhåll till vår avdelning för SPS Underhåll, Underhållsteknik.

Du blir en viktigt del i ett team, under uppbyggnad, som består av bla tekniska specialister och ingenjörer vars främsta gemensama uppdrag är att driva, utveckla och förbättra arbetssätt och metoder för maskiner och utrustningar inom Scania. Du rapporterar till Underhållschef Underhållsteknik.

Vad erbjuder vi dig
Du får en mycket viktig och utvecklande roll i vårt ständiga förbättringsarbete för att vi ska lyckas nå våra långsiktiga målsättningar både gällande teknisk prestanda och ekonomisk påverkan.

Ditt huvudsakliga ansvar är att utveckla, förbättra och utbilda i underhållsmetoder för SPS underhåll inom Scania IM i enlighet med krav från MWW (Master Way of Workning)

Exempel på arbetsuppgifter är att tillsammans med verksamheten förbättra och utveckla befintliga, samt stödja implementering av nya arbetssätt och metoder/standarder utifrån verksamhetens behov. Identifiera utbildningsbehov, ta fram och hålla interna utbildningar inom verksamheten. Säkerställa att intern dokumentation, processbeskrivningar och metoder är uppdaterade.

Du jobbar med högteknologiska kvalitetsprodukter i en kultur som präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkade och engagemang där stort värde läggs vid säkerhet och samarbete. Vår verksamhet har en spännande utveckling framför sig med ambitionen att bedriva ett underhåll i världsklass och för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter.

Din profil
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har motsvarande professionell erferenhet gärna med några års erfarenhet inom produktions- eller anläggningsunderhåll. Du har erfarenhet av kvalitetsledningssystem, arbetsledning, projektledning samt hög kunskap inom kostnadseffektivt och driftsäkert underhåll ex. TPM, Lean etc. Du har en mycket god allmänkunskap kring PC och Office 365. Är du en Certifierad underhållsledare enligt EFNMS och har kunskaper i underhållssystem är det meriterande.

För att trivas och lyckas i rollen tror vi framförallt att du är en riktig underhållsnörd, konstant med örat mot rälsen när det gäller det senaste inom underhållsutveckling och underhållsmetoder. Meriterande om erfernhet finns inom området Smart Maintenance 4.0.

Som person är du målinriktad och strukturerad med hög analytisk förmåga. På toppen av det bidrar du genom din kommunikativa och pedagogiska läggning till engagemang och lärande hos dina kollegor.

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid och är baserad i Södertälje, resor kan förekomma.

Kontakt

För frågor om tjänsten kan du kontakta Johan Blucher, avdelningschef, telefonnummer: 070 081 44 40.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. Skicka din ansökan så snart som möjligt då ansökningarna kommer att hanteras löpande under annonseringstiden. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag den 2021-04-30

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.