Utvecklingsingenjör kraftelektronik för el och hybridfordon

Utvecklingsingenjör kraftelektronik för el och hybridfordon

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Utvecklingsingenjör kraftelektronik för el och hybridfordon

Vill du vara med och utveckla framtidens elektriska fordon? Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Med kundernas lönsamhet som utgångspunkt vill Scania vara den ledande leverantören av hållbara transporter. Elektrifierade fordon är en central del inom teknikutvecklingen för mer hållbara transportlösningar. Det är ett område där det händer mycket och vi har många intressanta projekt framför oss!

Vi på gruppen Power Electronics är idag åtta personer som ansvarar för och utvecklar kraftelektronikkomponenter som invertrar och konvertrar för tunga el och hybridfordon. Då en av våra medarbetare går vidare mot nya utmaningar söker vi nu en ersättare för att jobba som HW-ägare.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ha ansvar för HW-komponenter och vara en del i ett team som består av HW-ägare, testare och systemansvariga.

Du kommer att vara teknisk expert för dina artiklar och mäta och verifiera deras egenskaper. En dag hos oss kan börja med en brainstorming kring ett problem där en potentiell lösning kanske provas redan efter lunch!

Du tar även fram kravspecifikationer, har den tekniska kontakten med underleverantören och driver och planerar våra interna och externa leveranser. Arbetet innebär många tvärfunktionella kontakter inom R&D med inköp, produktion, eftermarknad samt även externa kunder som MAN.

Din profil

Du är civil eller högskoleingenjör inom elektro, elektromekanik eller liknande med intresse för elektrifierade fordon. Du har minst tre års erfarenhet inom produktutveckling och är bra på att självständigt planera och utföra ditt arbete. Du är initiativtagande och duktig på att kommunicera då vi jobbar med flera olika leverantörer, internkunder och samarbetspartners inom koncernen.

Tidigare erfarenhet av kraftelektronik är meriterande.

Erfarenhet från fordonsbranschen är meriterande.

Ytterliggare information

Kontakta Viktor Haak, gruppchef Power Electronics, 08-553 70 534

Rekryteringen kommer att ske löpande.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 10 mars 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.