Utvecklingsingenjör inom motorstyrsystemsutveckling

Utvecklingsingenjör inom motorstyrsystemsutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Världen förändras och Scania vill vara med och påverka. Förutom hög prestanda, god komfort och vinnande design är vi nu även på väg att utveckla världens mest hållbara transportlösningar. Nästa generation drivlinor, som är en central del av fordonet, är en viktig del av vägen för att nå dit. Utan innovativ utveckling av drivlinor med effektiva motorer, avgasbehandling och världsledande motorstyrsystem kommer inte målet nås. Hållbarhet är ett ledord som tar allt mer plats inom organisationen.

Vill du vara med och bidra till denna förändring? Avdelningen Engine Control Functions ansvarar för reglering, diagnostik och grundkalibrering av motor och avgasreningen i alla Scanias drivlinor och motorprojekt. Vi genomsyras av en innovativ miljö; Scania har flera år i rad varit det Svenska bolag som fått flest godkända patent i Sverige. För dig som gillar utmaningar och vill göra skillnad är detta ett perfekt tillfälle att utvecklas i karriären. På gruppen för gasväxlingsfunktionalitet står vi just nu inför en spännande tid då mycket ny funktionalitet ska utvecklas i vår nya koncerngemensamma motorstyrenhet för våra kommande motorplattformar med stora tekniksteg inom gasväxling.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för gruppens kalibrering och provning av gasväxlingsfunktionalitet, tillsammans med dina kollegor i de olika motorprojekten. Din roll är att ha en övergripande bild av gasväxlingsfunktionaliteten och säkerställa att vi levererar rätt nivå på kalibrering till både interna och externa kunder. Dina arbetsuppgifter innehåller bland annat provning och kalibrering i motorproceller och fordon samt att analysera data och ta fram metoder.

Kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande är högt värderade på avdelningen, då vi ofta diskuterar igenom våra utmaningar för att tillsammans finna den bästa lösningen. Som del av Scanias ansvar för motorstyrsystem för hela koncernen samt externa kunder kommer du ofta jobba i tvärfunktionella, internationella projekt och kommer få många kontakter på andra delar av Scania.

Sammanfattat så kommer du få vara med i alla steg i utvecklingen; från idé och implementation till prov och utvärdering. Har du idag inte C-körkort kommer det finnas chans att ta det, då provning i tunga fordon kommer bli en del av din vardag.

Din profil
Vi tror du är civilingenjör med relevant inriktning och har arbetslivserfarenhet inom provning. Vi söker dig som gillar omväxlingen mellan praktiska prov och analyser/utvärderingar. Du gillar problemlösning och att tänka kreativt. Du triggas utav ”det omöjliga” och vill alltid försöka hitta den bästa och mest effektiva lösningen, du uppskattar även ständiga förbättringar av verktyg och processer som gör jobbet effektivare. Du har bra kommunikationsfärdigheter samt behärskar engelska i både tal och skrift.

Du får gärna ha erfarenhet av arbete med programvaruutveckling och styrsystemsutveckling. Särskilt meriterande är kunskaper inom förbränningsmotorer och kalibrererfarenhet. Det viktigaste är att du har rätt inställning och är villig att lära dig nya saker.

B-körkort är ett krav, C-körkort eller högre trafikutbildning är meriterande.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi en dynamisk och mångkulturell arbetsplats med engagerade kollegor samt mängder med kompetensutveckling och karriärmöjligheter. Förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter erbjuds andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta gärna Niclas Gunnarsson, tel +46 8 553 834 55

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer även att ske löpande under ansökningsperioden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Forskning & Utveckling, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 18 juli 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.