Utvecklingsingenjör inom motorstyrsystem

Utvecklingsingenjör inom motorstyrsystem

Scania är i många undersökningar världsledande på fordonsutveckling och transportlösningar och har flera år i rad varit det Svenska bolag som fått flest godkända patent som ett resultat av konkurrenskraftig forskning. Förutom hög prestanda, god komfort och vinnande design så tar man nu ytterligare krafttag för att vara det bolag som leder omställningen till en hållbar transportsektor. Detta eftersom att vi vet att en långsiktigt hållbar produkt med en låg miljöpåverkan och bränsleförbrukning är ekonomiskt fördelaktigt för kunden. Nu söker vi därför fler medarbetare till vår avdelning för drivline- och motorutveckling i Södertälje.

Din profil

Vi söker nu utvecklare med kunskaper inom programvaruutveckling, teknisk ledning, styrsystemsutveckling, avgasefterbehandling och motorutveckling. Som person har du ett stort driv samt vilja att förbättra dagens teknik för att bidra till morgondagens hållbara transportlösningar. Vi ser att du har en ingenjörsexamen inom mekatronik-, data- eller elektro alternativt har motsvarande erfarenhet. Tidigare arbetserfarenhet inom något av våra områden är meriterande men vi jobbar också aktivt med intern vidareutbildning. Eftersom Scania jobbar både lokalt och har hela världen som marknad så efterfrågas en god social och kommunikativ förmåga där du med lätthet bör behärska både svenska och engelska i tal och skrift. I utbyte lovar vi en dynamisk och mångkulturell arbetsplats med engagerade kollegor samt mängder med kompetensutveckling och karriärmöjligheter.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla styrning av framtidens motorer och avgasefterbehandling för hållbara och säkra transportlösningar. Utveckling av styrsystemsmjukvaran sker agilt i team i Matlab/Simulink eller programmeringsspråket C. För att förstå kunden och kunna utveckla våra produkter på bästa sätt får många av våra medarbetare ta körkort för lastbil, buss och tungt släp. Kunskap och erfarenhet utav motorer, reglerteknik, Matlab/Simulink, C-programmering eller annan programmering är meriterande. Din viktigaste egenskap består dock i ditt intresse för utveckling av produkterna för morgondagens transportsektor.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, arbetstidsförkortning, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress

För mer information

Kontakta Mats Härdelin, Head of Fuel System Control, mats.hardelin@scania.com, 08-553 820 27.

Ansökan

Sök senast 20 januari

Bifoga CV, personligt brev och betygskopior. Urval sker löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.