Utvecklingsingenjör inom SW med helhetssyn

Utvecklingsingenjör inom SW med helhetssyn

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Samtidigt som vi inom Scania genomgår denna transformation fortsätter vi utmana oss själv och branschen med än mer ambitiösa mål för att producera världens bästa drivlina. Gruppen AdBlue Dosing Control (NCFA) arbetar med att styra av doseringen av AdBlue i efterbehandlingen, för att säkerställa att den fungerar optimalt och uppfyller alla lagkrav. Vi arbetar till stor del med vår egna styrenhet, varför du får en unik chans att utveckla mjukvaran och se dess inverkan på helheten.

För att möta framtidens krav och utmaningar behöver nu vi på AdBlue Dosing Control utöka gruppen. Som utvecklare inom teamet kommer du att få ansvar för utveckling och underhåll av en del av mjukvaran, samtidigt som du bygger en god förståelse för systemet i dess helhet. Utvecklingen innebär kravställning, kodning, testning, verifiering och dokumentering av funktionalitet där testningen görs på rigg, i cell eller ute i fordon. Eftersom vi jobbar väldigt hårdvarunära så kommer du att få vara delaktig i hela kedjan från konceptstadie, till implementation av kod till testning och verifiering på slutprodukten, vilket möjliggör varierande och stimulerande arbetsuppgifter. En stor utmaning för vårat system är driften under extrema temperaturförhållanden, så test av systemet utförs på klimatprov i södra Europa eller norra Sverige.

Din profil

Vi söker dig som är Civilingenjör inom t.ex maskinteknik, datavetenskap eller elektroteknik som vill vara del av en lite mindre grupp med stora möjligheter att påverka och bli hörd. Du har några års erfarenhet av programmering, gärna hårdvarunära, med erfarenhet av t.ex C programmering, Matlab/Simulink och Python. Eftersom vi jobbar med AdBlue systemet så är det meriterande ifall du läst någon kurs, eller har en viss förkunskap inom hydraulik. En del av det dagliga arbetet innebär analys av insamlad loggdata för att förstå och förbättra systemet, så arbete med dataanalys (statistik samt databehandling) är meriterande.

Som person är du analytisk, kreativ och ska du ha en hög känsla för kvalitet, där erfarenhet av arbete med test och verifiering, exempelvis CI/CD samt testfallsutveckling är meriterande.

Vi erbjuder

Hos oss blir du del av ett engagerat team där vi har en kultur av att vara måna om att hjälpa varandra framåt för att leverera en produkt som vi är stolta över! Hos oss får du möjligheten att lära och utvecklas tillsammans med övriga teamet, både när det gäller att utveckla och påverka arbetssätt och metoder samt möjlighet att påverka din egna kompetensutveckling. Du har körtkort för bil och behärskar obehindrat svenska och engelska i tal och skrift. Om du inte redan har körkort för lastbil så kommer möjlighet för detta ges.

Kontaktinformation

För mer information kontakta Navid Nasiritousi på +46-8-553 501 93.

Ansökan

Vänligen ansök genom att bifoga CV, personligt brev och betygskopior. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 11 mars 2021 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.