Utvecklingsingenjör inom Powertrain Testing

Utvecklingsingenjör inom Powertrain Testing

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Test Technology på Scania Tekniskt Centrum STC består idag av åtta medarbetare med kompetenser inom många områden. Gruppens huvuduppgift är att tillgodose provningsbehovet inom motorutveckling på ett lämpligt sätt.

Vi söker en positiv, social, problemlösande ingenjör som gillar att jobba i en omväxlande miljö. Din breda tekniska kompetens gör att du lätt förstår hur olika delar kan påverka tekniska system.

Dina arbetsuppgifter

Provningsbehovet från motorprovning ändras ständigt, därmed ändras också förväntningarna på motorlabbet. I dag finns ett behov av någon med bred teknisk kompetens som kan få en helhetsbild hur de komplexa system som finns på motorlaboratoriet fungerar.

Dina uppgifter kommer att variera, men en viktig del kommer vara att undersöka tekniska system. Att börja en månad med att undersöka ett axelsystem, en kylkrets, och pulserande avgasflöden för att i slutet av månaden implementera nya algoritmer i dess styrsystem är fullt tänkbart när du kommit in mer i tjänsten.

Allt går inte att utföra perfekt med begränsad tid, det är viktigt att kunna avgöra vad som är viktigt och som kräver precision. Ibland räcker det med att förstå vilken tiopotens något är på, i andra fall krävs en precision på tiondelars procent. Att förstå när noggrannheten är viktig och att förklara för dina kollegor kommer vara av stor vikt i denna tjänst.

Din profil

Dina uppgifter kommer vara varierande av teknisk natur och bestå av både av analytiskt och praktiskt arbete. Du har en pragmatisk syn på teknik och förstår att allt här i världen inte kan vara perfekt. Därför tror vi att du är civilingenjör eller har liknande kompetens och att du känner dig bekväm inom många klassiska ingenjörsämnen.

Förstår du uttryck såsom egenfrekvens, adiabatisk kompression, Nyquistfrekvens, strypt flöde, PID-regulator, sträckgräns, och for-loop? Vill du ha en tjänst då du faktiskt får använda mycket av vad som lärs ut under utbildningen?

Tveka inte att söka till den här tjänsten på Test Technology!

Eftersom effektiv kommunikation är viktigt är flytande svenska och engelska ett krav.

Scania erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten kontakta gärna gruppchef Lena Höggren, 08-553 829 65, eller utvecklingsingenjör Philip Malmegård, 08-533 718 76.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt relevanta betyg/intyg.
Sök via vår hemsida: www.scania.com/karriär senast den 24april2019. Jobb id: 20191206
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 24 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.