Utvecklingsingenjör elektriska komponenter inom powertrain

Utvecklingsingenjör elektriska komponenter inom powertrain

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Nu har du chansen att bli medlem i ett Team som jobbar med utveckling och integrering av elektronik i framtidens drivlinor. Du blir en del av ett team på 10 personer där var och en ansvarar för ett specifikt teknikområde eller ett flertal olika komponenter. Även om alla har ett enskilt ansvar så finns det ett starkt driv i gruppen att samarbeta för att tillsammans nå en slutprodukt i världsklass. Det du inte kan, får du snabbt stöd med, då kompentensen oftast redan finns inom gruppen eller företaget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta med utveckling av styrsystems eHW mot växellådor, efterbehandlingssystem och xEV-system. Elektroniken levereras uteslutande av underleverantörer och handlas upp på en kravbaserad specifikation. Arbetet berör dels elektronik och elektromekanik men även system och funktion. För att lyckas i rollen behöver du vara bra på att självständigt organisera och utföra ditt arbete men också kunna arbeta tvärfunktionellt.

Dina utmaningar är
  • Ansvara och svara upp för teknisk frågor gällande dina komponenter.
  • Aktivt delta i diskussioner om gränssnitt och egenskaper.
  • Mäta och verifiera egenskaper hos dem egna komponenterna.
  • Teknisk koordinering internt mot inköp, R&D, produktion och eftermarknad.
  • Teknisk kontakt mot underleverantörer där Teams/Skypemöten kombinerat med ett par face to face möten och leverantörsbesök per projekt.
  • Planera och driva leveranserna internt inom Scania men även mot andra kunder inom TRATON.
Din profil

Du är civil eller högskoleingenjör inom elektro, elektromekanik, systemteknik eller liknande med intresse för teknik och produktutveckling. Som person är du en teknikintresserad, organiserad och ansvarsfull problemlösare som känner en stolthet i att göra rätt från dig. Du är en nyfiken och initiativtagande person som inte räds att fatta egna beslut. God samarbetsvilja, en förmåga att kunna sätta upp egna delmål samt att kunna leverera självständigt på dessa är ett krav. Är du dessutom pedagogiskt lagd med ett glatt humör ser vi det som väldigt positivt.

Arbetslivserfarenhet inom elektronikutveckling, elektromekanik, sensorutveckling och arbete hos underleverantör i relevant bransch är meriterande.

Vid ansökan vill vi ha CV, personligt och betyg bifogat.

För mer information

Kontakta gruppchef Joakim Sommansson på adress joakim.sommansson@scania.com
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 12 maj 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.