Utvecklingsingenjör Provning, Emissioner på fordon

Utvecklingsingenjör Provning, Emissioner på fordon

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du motorintresserad, gillar du att köra tunga fordon och analysera provresultat i en omväxlande miljö? Då kan du vara vår nya kollega!

Gruppen, Emissions on Vehicles, ansvarar för att följa upp och rapportera att de Scaniafordon som används runt om i världen uppfyller de högt ställda utsläppskraven (Eu6). Emissionsmätning på fordon är dessutom en naturlig del i Scanias utvecklingsprocess. De senaste åren har dessa frågor fått stort fokus. Lagstiftningen i Europa har och kommer att genomgå en mängd förändringar. Länder utanför Europa börjar också införa denna typ av lagkrav för att få kontroll på fordonens faktiska utsläpp på väg. Detta innebär att resursbehovet kopplat till dessa frågor ökar!

Uppdraget

Som provningsingenjör arbetar du med ett brett kontaktnät inom R&D, du är en del i utvecklingsarbetet av Scanias kommande drivlinor. Arbetet innebär tät kontakt med utvecklande grupperingar inom områdena emissioner, prestanda, lagkravstolkning och avgasefterbehandling. Arbetsuppgifterna är varierande och de innefattar allt från montering av mätutrustning, till körning av tunga fordon och analys av mätdata.

Som medarbetare på NLP bidrar du till hela gruppens utveckling. Vårt arbetssätt i gruppen genomsyras av öppenhet, laganda, dialog och högt i tak och du förväntas bidra med dina erfarenheter och åsikter i den andan.

Din Profil

Du är tekniskt intresserad, prestigelös, gillar att lösa problem och lär dig snabbt. Du har ett praktiskt förhållningssätt, söker samarbete för att lösa uppgifterna och ser till helheten utan att tappa detaljerna. Du är noggrann och arbetar systematiskt när mätinstrumenten så kräver. Du gillar omväxlingen mellan praktisk provning, analys och utvärdering. Kontakter med internkunder och tvärfunktionellt arbete är något som ger dig energi. Du behärskar obehindrat svenska och engelska i tal och skrift. Du är tekniskt intresserad och har ett fordonsintresse. Du har kört lastbil tidigare, CE-körkort eller D-körkort är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, lunch till reducerat pris och mycket mer.

För mer information

Kontakta Erik Karlsson, gruppchef NLP, 08-553 52125. Vi tar emot ansökningar löpande men inte senare än 27 september 2018. Ansökan ska innehålla personligt brev, cv och betygskopior.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 27 sept (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.