Utvecklingsingenjör Inom Elektronikkonstruktion

Utvecklingsingenjör Inom Elektronikkonstruktion

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Electrical Power som ansvarar för elkraftsystemet på Scanias fordon växer och vi behöver därför ännu en Utvecklingsingenjör till vårat fantastiska team i Södertälje.

Vill Du vara med och påverka konstruktionen och bidra med lösningarna i kommande fordon från Scania? Då är det hit du skall söka dig!

Om tjänsten

Den här gruppen ger dig verkligen möjlighet att vara med och driva utvecklingen av tekniken för tunga fordon och industriapplikationer i ett nära samarbete med både internkunden och våra leverantörer. Huvuduppgiften för din roll är att utveckla komponenter för vårt framtida elkraftsystem. Gruppen består idag av 14 personer där varje gruppmedlem har ett eget komponentområde som ansvar, men oftast jobbar vi tillsammans i mindre grupper.

Arbetsuppgifterna omfattar både förbättringar av vad som i dag är känd teknik i våra komponenter men även arbete i framkant med teknikutvecklingen för att ta fram ett ännu mer kraftfullt elsystem i våra framtida fordon. Som utvecklingsingenjör sammanställer du kravbilden, specificerar och implementerar våra komponenter för att uppnå maximal prestanda och kundnytta. Ett tätt samarbete med andra konstruktionsgrupper, leverantörer och vår inköpsavdelning är avgörande för att nå gruppens mål.

Verifieringen av vår konstruktion med avseende på funktion och prestanda, utförs av oss själva genom verifiering i provrigg, mot mätdata från egna körningar i lastbil och fältprov, men detta utförs även på plats hos våra leverantörer. Miljötålighetsprovning av våra komponenter sker av både leverantör och av granngrupp inom avdelningen och här är du med och kravställer.

Om dig

Det här är lite av en drömroll för dig som har ett starkt teknikintresse. Du kan och vill göra skillnaden tillsammans med ditt team Vi ser att det är avgörande att du har en högskole- eller civilingenjörs utbildning eller motsvarande erfarenhet i arbetslivet. Vi ser gärna sökande inom maskinteknik, elektromekanik eller elektroteknik. Du bör ha en god känsla för produktutveckling och besitter du kunskap inom elektronikkonstruktion och har arbetat med CATIA V5 är det meriterande.
I den här rollen är det viktigt att du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. Körkort för lastbil/buss är meriterande.

Så här rekryterar vi

Vi välkomnar din ansökan senast 7e oktober. Vi går löpande igenom samtliga ansökningar. De som bäst matchar rollen kontaktar vi och bjuder in till en kompetensbaserad intervju hos vår rekryteringsspecialist som steg ett, steg två kommer du att få träffa gruppchef. Vi tar referenser på slutkandidat. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta gruppchef Martin Lampinen, 08 553 517 29.

Din ansökan ska innehålla personligt brev CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande.

MER OM OSS
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 8 okt (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.