Utvecklingsingenjör – Elektriska laddare

Utvecklingsingenjör – Elektriska laddare

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med samarbetspartners och kunder är vi just nu på en resa mot att utveckla helt hållbara transportlösningar och gör en satsning inom laddningsteknologi för elektrifiering av fordonen.

Den nya gruppen UECS säkerställer att Scania kan erbjuda och rekommendera laddare som är kompatibla med fordonen, möter kundernas behov och överträffar deras förväntningar. De laddare som finns på marknaden idag möter inte kundernas behov och för att åtgärda det behövs det nya.

Vad kommer du göra / uppdraget

Du kommer att arbeta med elektroniken i de externa laddarna. Din roll är att driva pilotstudier och utveckla laddare i samverkan med leverantörer. Arbetet påverkas av internationella standarder t.ex. för laddning och elsäkerhet. Arbetsmiljön är snabbrörlig och teamet har stora ambitioner vilket ger dig stora möjligheter att påverka utvecklingen och strukturen framöver.

Din profil

Vi söker dig som är intresserad av elektronikkonstruktion och som har en ingenjörsutbildning inom kraftelektronik, elektroteknik eller motsvarande. Som person är du engagerad, nyfiken på nya utmaningar och har förmåga/vilja att nå resultat.

Vi erbjuder

Inom det här området finns stora möjligheter att växa tillsammans med teamet och utvecklas utefter dina egna drivkrafter. Du kommer lära dig mer om kraftelektronik och laddning och säkerställa att vi har produkter som vi är stolta över!

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag, personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information

Välkommen att kontakta Henrik Wentzel, Head of External Chargers and Charging Services, henrik.wentzel@scania.com, 08-553 807 39
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 26 sept 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP.