Utveckla platsbaserad information med oss

Utveckla platsbaserad information med oss

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du ha en utvecklande roll med duktiga kollegor där du får arbeta inom ett fokusområde med möjlighet att göra en bestående insats för miljön och världen?

Intelligenta Transportsystem är en sektion inom avdelningen Autonomous Systems tillhörande Scania R&D. Vår vision är att bidra till ett hållbart samhälle genom att styra flöden av människor och gods på ett effektivare sätt.

Specifikt arbetar gruppen Online Location Intelligence med nya lösningar för att förse förare och allt intelligentare fordon med en förbättrad omvärldsbild. Det gör att fordonet får tillgång till information som annars inte hade varit tillgänglig för varken förare eller sensorer.

Rollen
Din roll skulle bli att tillsammans med teamet ansvara för utveckling av funktioner som sträcker sig från molnet (AWS) och ända ned till fordonet (embedded Linux).

En uppskattad fördel med vårt förhållandevis nya team är att det finns mycket utrymme för nyutveckling med väldigt litet underhållsbehov.

Vidare finns det goda möjligheter att anpassa din roll efter egna intressen, förmågor och utvecklingsplaner. För den intresserade finns även möjligheter att representera gruppen i nationella och internationella samarbeten.

Din profil
Du har ett bra driv med en positiv inställning till personlig utveckling och samarbete. Vi värdesätter att du bidrar med och utvärderar nya idéer för att kontinuerligt förbättra både produkt och processer.

Du gillar att arbeta varierat med att utveckla funktioner i allt från prototyper till skarpa implementationer.

Du har en master, högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Vi önskar att du har en bakgrund i eller ett intresse för programmering, men din inställning till att lära och utvecklas väger tyngre än din bakgrund.

Teamet har stor frihet att välja programmeringsspråk i molnet och har för närvarande valt att använda C# och NET Core. I fordonet används C++. Även om du inte behöver arbeta obehindrat i alla delar av stacken får du gärna vara intresserad av att förstå dess olika nivåer.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en kreativ, rolig och inspirerande arbetsmiljö där vi respekterar varandra. Här kommer du ha chansen att forma din roll och din framtid. Vi värnar om såväl personlig som professionell utveckling och utöver det så erbjuder Scania andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Mer information
Kontakta gärna Bas Oremus, Gruppchef, tel 46 8 553 506 82

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 15 december. Ansökan ska innehålla cv, personligt brev och relevanta examensbevis, betyg/intyg.
Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.
Mer info
Område Södertälje
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.